SEO Audit Mr Bear Family 2020

Hur Mr Bear Family ökade sin försäljning med 52% med hjälp av Alexis Piippo

Introduktion:

I slutet av 2020 inledde Mr Bear Family, en välkänd aktör inom e-handeln för groomingprodukter, ett samarbete med oss på tropSe & mig (Alexis Piippo) för att förbättra sin närvaro online. Vårt mål var att förstärka deras digitala fotavtryck och öka deras organiska trafik med hjälp av SEO.

Utmaningen:

Mr Bear Family stod inför en stor utmaning med en webbplats som saknade en SEO-vänlig struktur. Detta begränsade deras synlighet och ranking på sökmotorer vilket i sin tur hindrade trafik och affärsmöjligheter.

En till faktor att ha med i beräkningen är att Mr Bear Family också hade flera återförsäljare som kunder som var starka på SEO varpå utmaningen låg i att inte försämra kunderna (men också konkurrenterna) försäljning.

Lösningen:

Vårt första steg var att genomföra en grundlig SEO audit av deras e-handelsplattform, vilket avslöjade behovet av en helt ny struktur för on-page SEO och teknisk SEO. Vi tog oss an uppgiften och implementerade en omfattande plan som inkluderade:

  • On-page SEO: Vi optimerade befintligt innehåll, skapade nytt värdefullt innehåll och strukturerade om webbplatsens hierarki för att göra den mer sökmotorvänlig.
  • Teknisk SEO: Vi förbättrade webbplatsens hastighet, mobilanpassning och säkerhet, vilket är avgörande faktorer för SEO.
  • Off-page SEO: Efter att ha lagt en solid grund, utvecklade vi en strategi för att bygga upp webbplatsens auktoritet genom kvalitativa bakåtlänkar och sociala signaler.

Resultatet:

Efter vår omfattande SEO-insats såg Mr Bear Family en imponerande ökning av den organiska trafiken. Användare per månad steg från 989 till 1506, vilket representerar en betydande ökning på [52.28]%. Denna tillväxt innebar inte bara fler besökare utan också fler konverteringar.

Kundens Feedback:

Mr Bear Family har uttryckt stor tillfredsställelse med resultaten och den ökade digitala närvaron som vår byrå har hjälpt till att skapa.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte