Rygg & Led Kliniken – Google Ads & SEO

Kundcase: Rygg och Ledkliniken – Från SEO och Google Ads till x11 ROAS

Introduktion:

Rygg och Ledkliniken är en ledande naprapat- och osteopatklinik med fyra kliniker längs västkusten i Sverige. Med över 20 års erfarenhet har de hjälpt tusentals patienter med rygg-, led- och idrottsskador. Kliniken kontaktade oss för att förbättra sin digitala närvaro och öka antalet bokningar genom en optimerad SEO- och Google Ads-strategi.

Utmaning:

Rygg och Ledkliniken stod inför utmaningen att öka sin online-synlighet och attrahera fler patienter genom deras webbplats. Konkurrensen i hälso- och sjukvårdssektorn är intensiv, och det var avgörande att nå ut till potentiella patienter på ett kostnadseffektivt sätt. Målet var att balansera mellan ökad trafik och bibehållen lönsamhet, samtidigt som man optimerade för konverteringar.

Lösning:

Tillsammans med Sara Bjurbäck, antog vi en omfattande strategi som inkluderade:

  • Teknisk Set-up: Vi implementerade Google Analytics 4, Google Search Console, och Google Tag Manager för att säkerställa korrekt spårning och analys.
  • SEO-optimering: Vi genomförde en fullständig SEO-optimering av webbplatsen, inklusive nyckelordsoptimering, förbättring av meta-beskrivningar, rubriker och bildtexter på 46 landningssidor.
  • Content-uppdatering: Sara förbättrade befintligt innehåll och artiklar.
  • Google Ads: Vi skapade och optimerade Google Ads-kampanjer med fokus på tCPA för att bättre kontrollera kostnaderna och maximera lönsamheten. Nya DSA-, PMAX- och remarketingkampanjer sattes upp för att öka räckvidd och konverteringar.
  • Kontinuerlig Övervakning: Regelbunden analys och justering av budstrategier och annonsmaterial för att säkerställa optimal prestanda.

Resultat:

Under projektperioden från 12 maj till 10 juni 2024 uppnådde vi följande resultat på Google Ads:

SEO – Resultat kommer prubliceras inom 6 månader

GOOGLE ADS

  • Kostnad: 20,600 SEK
  • Konverteringsvärde: 233,000 SEK
  • Antal Konverteringar: 596.45
  • Kostnad per Konvertering: 34.57 SEK

Det innebär att för varje spenderad krona genererade vi 11.31 SEK i intäkter.

Time series2024.05.12 2024.06.10 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Kundens Feedback:

Rygg och Ledkliniken är mycket nöjda med den betydande ökningen i både trafik och bokningar. De uppskattade särskilt den omfattande analysen och de strategiska rekommendationerna som gav dem bättre insikt i deras digitala marknadsföring. De har valt att fortsätta att arbeta med oss för deras Google Ads och SEO framöver.

Avslutning:

Samarbetet med Rygg och Ledkliniken resulterade i en kraftig ökning av bokningar och en bredare kundbas. Genom att fokusera på en optimerad annonseringsstrategi kunde vi framgångsrikt balansera mellan ökad trafik och bibehållen lönsamhet med x11 i ROAS. Rygg och Ledkliniken är mycket nöjda och vill fortsätta samarbeta med oss för framtida digitala marknadsföringsinitiativ.

Är du redo att öka din digitala trafik och försäljning? Kontakta oss för att diskutera din digitala strategi.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte