Sökordsoptimering
SEO

pexels pixabay 270373 | Digital Marknadsföring

Sökordsoptimering för ehandel​
Hur rankar du på Google?

Få mer målinriktad trafik till din webbplats med våra tjänster för sökordsoptimering i Varberg! Genom att noggrant välja rätt nyckelord för din verksamhet kan vi hjälpa dig att rankas högre i sökmotorernas resultat, vilket gör det lättare för potentiella kunder att hitta dig. Detta innebär ökad synlighet, fler klick och i slutändan mer försäljning.

Med vår expertis inom sökordsoptimering kan du vara säker på att din webbplats kommer att synas av rätt personer vid rätt tidpunkt. Låt oss hjälpa dig att ta din online-verksamhet till nästa nivå!

Fler av våra tjänster

Influencer Marketing

Data driven marknadsföring är nyckeln till framgång
Ta reda på mer om influencer marketing
Läs Mer

Strategisk Marknadsplan

Projektplanering för kampanjhantering

Digital Projektplanering

Hur når du ditt mål?
Läs mer

Digital Annonsering

På Google Ads & Meta Ads

Paid Ads Meta & Google Ads

Optimera digitala kampanjer
Läs mer

Gratis Influencer Databas

Databas över nordens influencers

WARLOCK

Vi hittar rätt influencers åt dig!
Click Here

Kontakta oss

Vad är Sökmotorsoptimering (SEO)?

SEO (Search Engine Optimization) är en teknik som används för att optimera en webbplats för att ranka högre i sökmotorernas organiska (icke-betalda) resultat. Genom att använda olika SEO-strategier kan du förbättra din webbplats synlighet och locka till dig mer trafik. 

On-Page sökordsoptimering

On-page sökordsoptimering handlar om att optimera innehållet på en webbsida för att göra det så relevant som möjligt för sökmotorernas användare. Detta inkluderar att använda de rätta sökorden på rätt ställen, till exempel i rubriker, i texten och i bildernas alt-taggar.

On-Page SEO riktlinjer:

 • Använd rätt nyckelord i titlar, metabeskrivningar och rubriker
 • Placera nyckelord i brödtexten på ett naturligt sätt
 • Använd synonymer och relaterade fraser för att undvika överdriven upprepning
 • Optimering av bildtexter och alt-attribut med relevanta nyckelord
 • Använda interna länkar med ankartext som innehåller nyckelord

Fördelarna med on-page sökordsoptimering är att du kan göra din webbplats mer relevant för sökmotorernas användare, vilket kan leda till högre ranking på sökmotorernas resultat.

Off-Page backlinking

Off-page backlinking handlar om att få andra webbplatser att länka till din webbplats. Ju fler kvalitativa länkar du har, desto högre rankning kan du få på sökmotorernas resultat.

Backlinking (länkbygge) riktlinjer:

 • Skapa högkvalitativt innehåll som andra webbplatser vill länka till
 • Bygga relationer med inflytelserika personer och företag inom din bransch
 • Använda gästbloggar och artikelbidrag för att få länkar från auktoritativa webbplatser
 • Be om länkar från samarbetspartners, kunder och branschkollegor
 • Spåra och övervaka inkommande länkar och deras kvalitet

Fördelarna med off-page backlinking är att du kan öka din webbplats auktoritet och relevans, vilket kan leda till högre ranking på sökmotorernas resultat.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att optimera själva strukturen och koden på din webbplats för att göra den mer crawler-vänlig. Detta inkluderar att använda rätt meta-taggar, att ha en korrekt strukturerad URL och att optimera hastigheten på din webbplats.

Riktlinjer för teknisk SEO:

 • Förbättra webbplatsens laddningstid och prestanda genom att komprimera bilder
 • Se till att webbplatsen är mobilvänlig och responsiv
 • Strukturera webbplatsen med en logisk och användarvänlig hierarki
 • Använda schema markup och metadata för att förbättra sökmotorers förståelse av webbplatsen
 • Se till att webbplatsen är säker och använder HTTPS

Fördelarna med teknisk SEO är att du kan göra det lättare för sökmotorerna att indexera din webbplats och förbättra användarupplevelsen för dina besökare.

Keyword research

Keyword research handlar om att hitta de sökord som användarna söker efter när de söker efter information relaterad till din verksamhet. Genom att använda de rätta sökorden på din webbplats kan du göra det lättare för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om och locka till dig mer trafik.

Hur gör jag keyword research & analys?:

 • Använda SEO-verktyg och sökmotors förslag för att hitta populära nyckelord
 • Identifiera långsvansade nyckelord med lägre konkurrens
 • Analysera sökvolym och svårighetsgrad för valda nyckelord
 • Överväga sökarnas avsikt när du väljer nyckelord
 • Spåra nyckelordens prestanda över tid och justera strategin vid behov

Fördelarna med keyword research är att du kan göra din webbplats mer relevant för sökmotorernas användare, vilket kan leda till högre ranking på sökmotorernas resultat.

SEO audit

En SEO audit är en granskning av din webbplats för att hitta eventuella problem som kan hindra din webbplats från att ranka högre på sökmotorernas resultat. En SEO audit kan inkludera allt från att granska dina meta-taggar till att se till att din webbplats är mobilanpassad.

SEO Audit riktlinjer:

 • Kontrollera webbplatsens tekniska prestanda och hastighet
 • Granska användningen av nyckelord och deras placering på sidorna
 • Analysera inkommande och utgående länkar för att identifiera eventuella problem
 • Testa webbplatsens användarvänlighet och mobilanpassning
 • Identifiera eventuella problem med duplicate content eller tunna sidor

Fördelarna med en SEO audit är att du kan hitta problem på din webbplats som hindrar den från att ranka högre på sökmotorernas resultat och åtgärda dem.

Konkurrensanalys med SEO och dess fördelar

En konkurrensanalys med SEO handlar om att undersöka dina konkurrenters webbplatser för att se vad de gör för att ranka högre på sökmotorerna. Genom att undersöka dina konkurrenters webbplatser kan du lära dig vad som fungerar och vad som inte fungerar inom din bransch.

Hur gör man en SEO konkurrensnalys?

 • Identifiera dina huvudkonkurrenter baserat på nyckelord och marknadsandel
 • Analysera konkurrenternas backlinks och innehållsstrategi
 • Granska deras tekniska SEO och webbplatsstruktur
 • Jämföra nyckelordens rankningar och sökvolym mellan konkurrenterna
 • Dra lärdomar från konkurrenternas styrkor och svagheter för att förbättra din egen SEO-strategi

Fördelarna med en konkurrensanalys med SEO är att du kan få insikt i dina konkurrenters strategier och hitta nya sätt att förbättra din egen webbplats.

Låt oss stärka ditt marknadsföringsteam!

Utnyttja den fulla potentialen hos ditt marknadsföringsteam med våra tjänster för digital marknadsföring!

Att driva en framgångsrik marknadsföringskampanj kan vara en utmaning, men med vår expertis och vårt stöd kan vi hjälpa ditt team att uppnå resultat. Våra tjänster omfattar bland annat projektledning, Facebook-annonser och SEO. Vi arbetar inte bara för dig, vi arbetar med dig. 

Ta kontakt med oss för att diskutera möjligheterna redan idag!

 

+46 709 743778

info@tropse.com

 

Vad våra kunder säger

Dustin Mikaela Nyberg
Nordic Project Coordinator.
Alexis hjälpte oss att nå en svåråtkomlig målgrupp inom esportvärlden under Black Friday och ökade vår synlighet med 172%. Vi rekommenderar Alexis till den som vill träffa rätt med sina Influencer Marketing kampanjer.
Ekaterina Bakhbava
Acer Manager
Alexis är en extremt kunnig expert inom digital marknadsföring. Han hjälpte oss att öka vår varumärkesexponering med 500 000 visningar och generera försäljning av vår nylanserade produkt med en ROAS som vi är mycket nöjda med. Vi rekommenderar starkt att arbeta med Alexis inom digital marknadsföring!
Mars Nordics/SNICKERS
Marketing Manager
It was great to work with tropSe, all we had to do was to provide a brief and one week later we had a ready-made project to go for SNICKERS.”
Previous
Next

FAQ's Sökordsoptimering (SEO)

Sökordsoptimering, eller SEO (Search Engine Optimization) på engelska, är processen att optimera en webbplats och dess innehåll för att förbättra dess synlighet och placering i sökmotorernas organiska sökresultat. Detta uppnås genom att använda relevanta sökord och fraser på webbplatsen och genom att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, såsom sidhastighet och responsiv design.

Syftet med sökordsoptimering är att öka trafiken till en webbplats genom att ranka högre på relevanta sökord och fraser i sökmotorerna. Genom att välja rätt sökord och använda dem på rätt sätt kan man locka mer kvalificerad trafik till webbplatsen, öka engagemang och förbättra konverteringsfrekvensen.

Sökordsoptimering omfattar också att förstå sökordens konkurrens och att använda verktyg för att analysera vilka sökord som ger mest trafik och konverteringar. Det är en kontinuerlig process, eftersom sökmotorernas algoritmer och användarnas sökbeteenden förändras över tid.

Att arbeta med sökordsoptimering, eller SEO, innebär att man använder olika strategier och tekniker för att förbättra en webbplats synlighet och ranking i sökmotorernas organiska sökresultat. Här är några steg som kan hjälpa till att arbeta med SEO:

 1. Identifiera relevanta sökord: Först och främst behöver man identifiera vilka sökord och fraser som är relevanta för webbplatsens innehåll och målgrupp. Det finns olika verktyg som kan användas för att hitta sökord, som Google Keyword Planner och SEMrush.

 2. Optimera webbplatsens innehåll: När man har identifierat relevanta sökord och fraser, behöver man optimera webbplatsens innehåll med dem. Detta inkluderar att använda sökorden i rubriker, meta-beskrivningar, texter och bildtexter på webbplatsen.

 3. Förbättra teknisk prestanda: Sökordsoptimering innefattar också att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, som sidhastighet, responsiv design och struktur.

 4. Skapa länkar: Att ha högkvalitativa länkar till webbplatsen är en viktig del av SEO. Det kan handla om att skapa interna länkar inom webbplatsen och få externa länkar från andra relevanta och auktoritativa webbplatser.

 5. Följ upp och analysera: Det är viktigt att följa upp och analysera resultaten av SEO-arbetet för att se vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Det finns verktyg som Google Analytics som kan hjälpa till med detta.

Sökordsoptimering är en kontinuerlig process eftersom sökmotorernas algoritmer och användarnas sökbeteenden förändras över tid. Det är därför viktigt att arbeta kontinuerligt med SEO och uppdatera strategin efter behov.

Det är viktigt att jobba med SEO eftersom det kan öka synligheten och trafiken till en webbplats från organiska sökresultat på sökmotorer som Google. Genom att optimera en webbplats med relevanta sökord och tekniska faktorer kan man hjälpa sökmotorerna att förstå innehållet på webbplatsen och visa den för användare som söker efter relaterade ämnen. Detta kan i sin tur leda till ökad trafik, ökad synlighet, ökad försäljning och bättre användarupplevelse på webbplatsen. På så sätt är SEO en viktig del av en övergripande digital marknadsföringsstrategi.

Keyword research är en process där man undersöker vilka sökord och fraser som användarna söker efter på sökmotorer som Google. Det finns flera steg som kan hjälpa till att göra keyword research:

 1. Identifiera dina målgrupper: Bestäm vilka målgrupper du vill nå med din webbplats och vilka ämnen de söker efter. Detta kan hjälpa dig att skapa en lista över relevanta sökord.

 2. Brainstorming: Börja med att göra en lista över relevanta sökord och fraser som är relevanta för din webbplats eller produkt. Tänk på vad du skulle söka efter om du var en potentiell kund.

 3. Använd keyword research verktyg: Det finns flera verktyg som kan hjälpa dig att hitta sökord och fraser som är relevanta för din webbplats eller produkt. Till exempel Google Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs, Moz och många fler.

 4. Analysera konkurrenterna: Analysera dina konkurrenters webbplatser och se vilka sökord de rankar för. Detta kan hjälpa dig att identifiera sökord och fraser som du kanske vill använda på din egen webbplats.

 5. Gruppera sökorden: Gruppera sökorden efter teman och kategorier för att få en bättre översikt över vilka sökord och fraser som är mest relevanta för din webbplats.

Genom att använda dessa steg kan du skapa en lista över relevanta sökord och fraser som du kan använda för att optimera din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer.

On-page SEO, eller on-site SEO, är en del av sökmotoroptimering som handlar om att optimera innehållet och strukturen på en webbplats för att förbättra dess synlighet på sökmotorer. Detta inkluderar bland annat följande:

 1. Optimering av sidtitlar och meta-beskrivningar: Sidtitlar och meta-beskrivningar är HTML-taggar som beskriver innehållet på en webbsida för sökmotorer och användare. Genom att optimera dessa taggar kan du göra det lättare för sökmotorer att förstå vad din sida handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten.

 2. Användning av sökord i innehållet: Att använda relevanta sökord och fraser i innehållet på din webbplats kan hjälpa sökmotorer att förstå vad din sida handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten. Det är dock viktigt att undvika överanvändning av sökord, vilket kan leda till att din sida betraktas som spam.

 3. Optimering av sidstruktur: En lätt navigerad webbplatsstruktur kan hjälpa sökmotorer och användare att hitta det innehåll de söker efter. Detta kan innefatta en logisk hierarki av sidor och en tydlig intern länkstruktur.

 4. Användning av bildtaggar: Att använda rätt alt-taggar för bilder på din webbplats kan hjälpa sökmotorer att förstå vad bilden handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten.

 5. Optimering av sidhastighet: En snabb laddningstid för din webbplats kan bidra till en bättre användarupplevelse och kan också påverka din ranking på sökmotorer.

Genom att implementera on-page SEO kan du öka chansen att din webbplats rankar högre på sökmotorer och därmed locka mer trafik till din webbplats.

Off-page SEO handlar om att bygga en stark webbnärvaro genom att öka länkar från andra webbplatser till din webbplats. En viktig del av off-page SEO är att bygga högkvalitativa länkar från andra webbplatser till din webbplats. Detta kan uppnås genom att skapa högkvalitativa innehåll som andra webbplatser vill länka till, och genom att genomföra en aktiv strategi för att bygga länkar till din webbplats.

Här är några sätt att arbeta med off-page och backlink SEO:

 1. Skapa högkvalitativa innehåll: Skapa innehåll som är värdefullt, relevant och unikt. Ju bättre innehåll du skapar, desto större är chansen att andra webbplatser vill länka till det.

 2. Gör undersökningar av konkurrenter: Ta reda på vilka webbplatser som länkar till dina konkurrenter och försök att få länkar från samma webbplatser.

 3. Delta i forum och diskussioner: Delta i branschrelaterade forum och diskussioner och inkludera en länk till din webbplats i din signatur.

 4. Gör gästinlägg: Kontakta webbplatser inom din bransch och be om att få skriva gästinlägg på deras webbplatser. Detta ger dig möjlighet att lägga till länkar till din webbplats i dina inlägg.

 5. Använd sociala medier: Använd sociala medier för att marknadsföra ditt innehåll och få människor att länka till det.

Det är viktigt att komma ihåg att byggandet av länkar måste ske på ett organiskt sätt, och att du inte ska använda spamtaktik eller köpa länkar. Sökrobotar blir allt mer sofistikerade och kan upptäcka oärliga tekniker, vilket kan leda till att din webbplats straffas och förlorar sin position på sökmotorernas resultatlistor.

Teknisk SEO är nödvändigt för att se till att en webbplats har en stark grund för att synas i sökresultaten på sökmotorer som Google. En webbplats med bra innehåll och hög kvalitet kommer inte att ranka högt om den inte har en bra teknisk struktur. Teknisk SEO fokuserar på att optimera webbplatsens tekniska aspekter, som webbplatsens hastighet, mobilvänlighet, struktur och krypbarhet. Genom att optimera dessa faktorer kan sökmotorer lättare indexera och förstå webbplatsens innehåll, vilket kan leda till en bättre ranking i sökresultaten och därmed mer trafik till webbplatsen.

Det finns många verktyg som är användbara för att arbeta med SEO. Här är några verktyg som kan vara bra att ha kunskap inom:

 1. Google Analytics – för att spåra webbplatsens trafik och användarbeteende.
 2. Google Search Console – för att övervaka webbplatsens prestanda i sökresultaten.
 3. SEMrush – för att göra konkurrentanalys och sökordsundersökning.
 4. Ahrefs – för att analysera backlinks och hitta nya länkmöjligheter.
 5. Moz – för att få insikter om webbplatsens hälsa och sökordsrankning.
 6. Screaming Frog – för att utföra en teknisk SEO-audit och upptäcka tekniska fel på webbplatsen.

Det finns många andra verktyg också, men dessa är några av de mest populära och använda inom SEO-branschen.

Här är några gratis keyword research verktyg online:

 1. Google Keyword Planner (i Google Ads) – Det här verktyget ger dig insikt i hur ofta sökord används i sökningar, hur konkurrenskraftiga de är och ger dig förslag på relaterade sökord.

 2. Ubersuggest – Ett gratis verktyg som ger dig sökordsidéer, deras volymer, konkurrens och mycket mer.

 3. Keyword Tool – En annan gratis sökordsundersökningsverktyg som hjälper dig att hitta sökordsidéer.

 4. Google Trends – Detta verktyg visar dig hur sökintresset för ett visst sökord har utvecklats över tid och ger också relaterade sökord och geografiska data.

 5. WordStream – Ett gratis verktyg som kan hjälpa dig att hitta nya sökord baserat på din webbplats och bransch.

Det finns också många andra gratis verktyg för sökordsundersökning tillgängliga online, men dessa är några av de mest använda och pålitliga alternativen.