SEO - Kanalen som konverterar bäst över tid

Sökmotoroptimering (SEO)

Sedan 2014 har jag specialiserat mig på SEO inom digital marknadsföring, vilket är essentiellt för att skapa optimerade kampanjer som inte bara sparar tid utan också pengar. Jag erbjuder ett spektrum av tjänster fokuserade på att förbättra din digitala närvaro.

Min expertis sträcker sig över att effektivt hantera on-page och off-page SEO, inklusive nyckelordsanalys, innehållsoptimering och byggande av länkar.

Därtill är jag även skicklig i att hantera Google Ads och sociala medier annonsering, vilket kompletterar min SEO-strategi. 

Vad jag gör som SEO Specialist

Här är min arbetsprocess som SEO-konsult, genomförd i fem tydliga steg för att maximera er digitala närvaro. Som expert inom sökmotoroptimering fokuserar jag på detaljerna för att säkerställa bästa möjliga resultat. Min process involverar:

 1. Teknisk SEO och Nulägesanalys: Jag börjar med en grundlig granskning av er nuvarande webbplats för att identifiera förbättringsområden med en SEO Audit. Detta innefattar en teknisk analys för att säkerställa att er webbplats är optimerad för sökmotorer.

 2. Sökordsanalys: Noggrann utvärdering och val av relevanta sökord är kärnan i min strategi. Jag väljer sökord som inte bara lockar trafik utan som även är relevanta för er verksamhet och era mål.

 3. On-page Optimering: Jag optimerar innehållet på er webbplats för att säkerställa att det är sökmotorvänligt. Detta innebär optimering av titlar, metabeskrivningar och innehåll för att förbättra synligheten och relevansen.

 4. Off-page Optimering: Jag utvecklar strategier för att bygga auktoritet och länkar från andra webbplatser, vilket är avgörande för att förbättra er webbplats ranking.

 5. Rapportering och Uppföljning: Slutligen tillhandahåller jag regelbundna rapporter och analyser för att mäta framstegen och fortsätta att finjustera strategin för att säkerställa optimala resultat.

Genom att arbeta metodiskt och strategiskt med dessa steg, strävar jag efter att öka både trafik och försäljning för er webbplats.

SEO Specialist

Som SEO Specialist kan jag hjälpa dig strategi, implementation och utvärdering. 

Företag som jag arbetat med 2016-2024

Varför arbeta med Alexis?

Min bakgrund ger mig en djupgående förståelse för SEO:s strategiska och tekniska element, vilket är avgörande för framgångsrik digital närvaro. Detta gör att jag kan erbjuda praktiska, direkt tillämpliga och resultatdrivna SEO-strategier.

Min bredd som SEO-generalist, kombinerat med fördjupade kunskaper inom kritiska områden som nyckelordsforskning, on-page optimering och backlink-strategier, gör mig till en mångsidig expert som kan ta sig an en rad olika utmaningar för att förbättra din webbplats rankning och synlighet.

När du väljer mig som din SEO-partner får du en engagerad specialist som kontinuerligt optimerar din webbplats för sökmotorer, alltid med målet att överträffa dina förväntningar och maximera din online-affärs framgång.

icons 10 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

10 års erfarenhet

Som egen företagare och SEO-konsult sedan 2014, tog jag min masterexamen från Handelshögskolan i Göteborg 2015. Under ett decennium har jag arbetat med digital marknadsföring, spårning och strategi över olika branscher.

icons 11 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Din tillväxt i fokus

Ert affärsmål är även mitt mål – en ekvation som jag kontinuerligt bevisar genom min förmåga att dubbla, ja till och med tredubbla, onlineförsäljningen år efter år. Att arbeta nära med ägare, VD:n eller marknadschefen är något jag värderar högt och ser som en avgörande del av framgångsrika samarbeten.

icons 12 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Nöjda kunder

Min platsoberoende arbetsmodell innebär låga fasta kostnader, vilket gör att jag kan erbjuda mina tjänster utan bindningstider till konkurrenskraftiga priser. Jag tror på att nöjda kunder är de som väljer att stanna.

Min SEO kompetens

On-PAGE SEO

Optimera för sökord och sökintention

On-page SEO optimerar din webbsidas innehåll för att ranka bättre i sökmotorer. Jag justerar meta-taggar, rubriker och nyckelord för att förbättra din synlighet och användarupplevelse.

OFF-PAGE SEO

Konkurrensanalys och stärk din auktoritet

Off-page SEO är nyckeln till att stärka din webbplats auktoritet och öka synligheten. Jag använder verktyg som Google Keyword Planner och SEMrush för konkurrensanalys och för att hitta de bästa strategierna och sökorden som stärker din position online.

MÅLSPÅRNING

Google Tag Manager

Genom precist inställd målspårning med Google Tag Manager kan jag noggrant mäta din webbtrafik och konverteringar. Detta ger insikter som är avgörande för att fatta välgrundade beslut som förfinar din marknadsföringsstrategi och ökar försäljningen.

TEKNISK SEO

Få tekniken på plats

Teknisk SEO säkerställer att din webbplats är optimerad för sökmotorernas krav. Jag utformar en skräddarsydd plan som inte bara uppfyller utan överträffar dina specifika mål och förväntningar, vilket ger din verksamhet en stark teknisk grund.

SEO-AUdit

Full koll på din SEO

En SEO-audit ger fullständig översikt över din SEO-strategi. Genom att strukturera dina kampanjer och annonser optimerar jag hanteringen och analysen, vilket leder till smidigare justeringar och förbättrad prestanda.

CONTENT GENERERING

Text + bild

Du kan känna dig säker på att jag hanterar alla aspekter av innehållet, från text till bild och video, för allt inom SEO.

LÖPANDE HANTERING

Vägledning

Jag är tillgänglig för att vägleda dig genom sökmotoroptimerings-djungeln.

SEO-Verktyg

Data Analys

Dataanalys är kärnan i mitt SEO-arbete. Jag utför kontinuerliga analyser och justeringar för att proaktivt möta utmaningar och leverera anpassade lösningar för optimala resultat.

SEO Frilans Konsult

Som SEO Expertkan jag hjälpa dig strategi, implementation och utvärdering. 

Steg 1 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Google Ads Certifierad

Som expert på Google Ads inom Google Professional Services har jag kontinuerligt uppnått framstående resultat för mina klienter med effektiva betal-per-klick (PPC) strategier. Vilket givetvis gynnar min erfarenhet inom SEO.

Att välja att samarbeta med mig kommer att vara en fördel för ditt företag.

Vad säger mina kunder?

Få en kostnadsfri SEO Ads Audit (värde: 9995kr)

Jag ser fram emot möjligheten att connecta och se vad jag kan hjälpa dig med.

Boka kalendermöte med mig

Eller fyll i formuläret​

Vanliga Frågor & Svar

Sökordsoptimering, eller SEO (Search Engine Optimization) på engelska, är processen att optimera en webbplats och dess innehåll för att förbättra dess synlighet och placering i sökmotorernas organiska sökresultat. Detta uppnås genom att använda relevanta sökord och fraser på webbplatsen och genom att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, såsom sidhastighet och responsiv design.

Syftet med sökordsoptimering är att öka trafiken till en webbplats genom att ranka högre på relevanta sökord och fraser i sökmotorerna. Genom att välja rätt sökord och använda dem på rätt sätt kan man locka mer kvalificerad trafik till webbplatsen, öka engagemang och förbättra konverteringsfrekvensen.

Sökordsoptimering omfattar också att förstå sökordens konkurrens och att använda verktyg för att analysera vilka sökord som ger mest trafik och konverteringar. Det är en kontinuerlig process, eftersom sökmotorernas algoritmer och användarnas sökbeteenden förändras över tid.

Att arbeta med sökordsoptimering, eller SEO, innebär att man använder olika strategier och tekniker för att förbättra en webbplats synlighet och ranking i sökmotorernas organiska sökresultat. Här är några steg som kan hjälpa till att arbeta med SEO:

 1. Identifiera relevanta sökord: Först och främst behöver man identifiera vilka sökord och fraser som är relevanta för webbplatsens innehåll och målgrupp. Det finns olika verktyg som kan användas för att hitta sökord, som Google Keyword Planner och SEMrush.

 2. Optimera webbplatsens innehåll: När man har identifierat relevanta sökord och fraser, behöver man optimera webbplatsens innehåll med dem. Detta inkluderar att använda sökorden i rubriker, meta-beskrivningar, texter och bildtexter på webbplatsen.

 3. Förbättra teknisk prestanda: Sökordsoptimering innefattar också att förbättra webbplatsens tekniska prestanda, som sidhastighet, responsiv design och struktur.

 4. Skapa länkar: Att ha högkvalitativa länkar till webbplatsen är en viktig del av SEO. Det kan handla om att skapa interna länkar inom webbplatsen och få externa länkar från andra relevanta och auktoritativa webbplatser.

 5. Följ upp och analysera: Det är viktigt att följa upp och analysera resultaten av SEO-arbetet för att se vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Det finns verktyg som Google Analytics som kan hjälpa till med detta.

Sökordsoptimering är en kontinuerlig process eftersom sökmotorernas algoritmer och användarnas sökbeteenden förändras över tid. Det är därför viktigt att arbeta kontinuerligt med SEO och uppdatera strategin efter behov.

Det är viktigt att jobba med SEO eftersom det kan öka synligheten och trafiken till en webbplats från organiska sökresultat på sökmotorer som Google. Genom att optimera en webbplats med relevanta sökord och tekniska faktorer kan man hjälpa sökmotorerna att förstå innehållet på webbplatsen och visa den för användare som söker efter relaterade ämnen. Detta kan i sin tur leda till ökad trafik, ökad synlighet, ökad försäljning och bättre användarupplevelse på webbplatsen. På så sätt är SEO en viktig del av en övergripande digital marknadsföringsstrategi.

Keyword research är en process där man undersöker vilka sökord och fraser som användarna söker efter på sökmotorer som Google. Det finns flera steg som kan hjälpa till att göra keyword research:

 1. Identifiera dina målgrupper: Bestäm vilka målgrupper du vill nå med din webbplats och vilka ämnen de söker efter. Detta kan hjälpa dig att skapa en lista över relevanta sökord.

 2. Brainstorming: Börja med att göra en lista över relevanta sökord och fraser som är relevanta för din webbplats eller produkt. Tänk på vad du skulle söka efter om du var en potentiell kund.

 3. Använd keyword research verktyg: Det finns flera verktyg som kan hjälpa dig att hitta sökord och fraser som är relevanta för din webbplats eller produkt. Till exempel Google Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs, Moz och många fler.

 4. Analysera konkurrenterna: Analysera dina konkurrenters webbplatser och se vilka sökord de rankar för. Detta kan hjälpa dig att identifiera sökord och fraser som du kanske vill använda på din egen webbplats.

 5. Gruppera sökorden: Gruppera sökorden efter teman och kategorier för att få en bättre översikt över vilka sökord och fraser som är mest relevanta för din webbplats.

Genom att använda dessa steg kan du skapa en lista över relevanta sökord och fraser som du kan använda för att optimera din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer.

On-page SEO, eller on-site SEO, är en del av sökmotoroptimering som handlar om att optimera innehållet och strukturen på en webbplats för att förbättra dess synlighet på sökmotorer. Detta inkluderar bland annat följande:

 1. Optimering av sidtitlar och meta-beskrivningar: Sidtitlar och meta-beskrivningar är HTML-taggar som beskriver innehållet på en webbsida för sökmotorer och användare. Genom att optimera dessa taggar kan du göra det lättare för sökmotorer att förstå vad din sida handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten.

 2. Användning av sökord i innehållet: Att använda relevanta sökord och fraser i innehållet på din webbplats kan hjälpa sökmotorer att förstå vad din sida handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten. Det är dock viktigt att undvika överanvändning av sökord, vilket kan leda till att din sida betraktas som spam.

 3. Optimering av sidstruktur: En lätt navigerad webbplatsstruktur kan hjälpa sökmotorer och användare att hitta det innehåll de söker efter. Detta kan innefatta en logisk hierarki av sidor och en tydlig intern länkstruktur.

 4. Användning av bildtaggar: Att använda rätt alt-taggar för bilder på din webbplats kan hjälpa sökmotorer att förstå vad bilden handlar om och öka chansen att den visas i sökresultaten.

 5. Optimering av sidhastighet: En snabb laddningstid för din webbplats kan bidra till en bättre användarupplevelse och kan också påverka din ranking på sökmotorer.

Genom att implementera on-page SEO kan du öka chansen att din webbplats rankar högre på sökmotorer och därmed locka mer trafik till din webbplats.

Off-page SEO handlar om att bygga en stark webbnärvaro genom att öka länkar från andra webbplatser till din webbplats. En viktig del av off-page SEO är att bygga högkvalitativa länkar från andra webbplatser till din webbplats. Detta kan uppnås genom att skapa högkvalitativa innehåll som andra webbplatser vill länka till, och genom att genomföra en aktiv strategi för att bygga länkar till din webbplats.

Här är några sätt att arbeta med off-page och backlink SEO:

 1. Skapa högkvalitativa innehåll: Skapa innehåll som är värdefullt, relevant och unikt. Ju bättre innehåll du skapar, desto större är chansen att andra webbplatser vill länka till det.

 2. Gör undersökningar av konkurrenter: Ta reda på vilka webbplatser som länkar till dina konkurrenter och försök att få länkar från samma webbplatser.

 3. Delta i forum och diskussioner: Delta i branschrelaterade forum och diskussioner och inkludera en länk till din webbplats i din signatur.

 4. Gör gästinlägg: Kontakta webbplatser inom din bransch och be om att få skriva gästinlägg på deras webbplatser. Detta ger dig möjlighet att lägga till länkar till din webbplats i dina inlägg.

 5. Använd sociala medier: Använd sociala medier för att marknadsföra ditt innehåll och få människor att länka till det.

Det är viktigt att komma ihåg att byggandet av länkar måste ske på ett organiskt sätt, och att du inte ska använda spamtaktik eller köpa länkar. Sökrobotar blir allt mer sofistikerade och kan upptäcka oärliga tekniker, vilket kan leda till att din webbplats straffas och förlorar sin position på sökmotorernas resultatlistor.

Teknisk SEO är nödvändigt för att se till att en webbplats har en stark grund för att synas i sökresultaten på sökmotorer som Google. En webbplats med bra innehåll och hög kvalitet kommer inte att ranka högt om den inte har en bra teknisk struktur. Teknisk SEO fokuserar på att optimera webbplatsens tekniska aspekter, som webbplatsens hastighet, mobilvänlighet, struktur och krypbarhet. Genom att optimera dessa faktorer kan sökmotorer lättare indexera och förstå webbplatsens innehåll, vilket kan leda till en bättre ranking i sökresultaten och därmed mer trafik till webbplatsen.

Det finns många verktyg som är användbara för att arbeta med SEO. Här är några verktyg som kan vara bra att ha kunskap inom:

 1. Google Analytics – för att spåra webbplatsens trafik och användarbeteende.
 2. Google Search Console – för att övervaka webbplatsens prestanda i sökresultaten.
 3. SEMrush – för att göra konkurrentanalys och sökordsundersökning.
 4. Ahrefs – för att analysera backlinks och hitta nya länkmöjligheter.
 5. Moz – för att få insikter om webbplatsens hälsa och sökordsrankning.
 6. Screaming Frog – för att utföra en teknisk SEO-audit och upptäcka tekniska fel på webbplatsen.

Det finns många andra verktyg också, men dessa är några av de mest populära och använda inom SEO-branschen.

Här är några gratis keyword research verktyg online:

 1. Google Keyword Planner (i Google Ads) – Det här verktyget ger dig insikt i hur ofta sökord används i sökningar, hur konkurrenskraftiga de är och ger dig förslag på relaterade sökord.

 2. Ubersuggest – Ett gratis verktyg som ger dig sökordsidéer, deras volymer, konkurrens och mycket mer.

 3. Keyword Tool – En annan gratis sökordsundersökningsverktyg som hjälper dig att hitta sökordsidéer.

 4. Google Trends – Detta verktyg visar dig hur sökintresset för ett visst sökord har utvecklats över tid och ger också relaterade sökord och geografiska data.

 5. WordStream – Ett gratis verktyg som kan hjälpa dig att hitta nya sökord baserat på din webbplats och bransch.

Det finns också många andra gratis verktyg för sökordsundersökning tillgängliga online, men dessa är några av de mest använda och pålitliga alternativen.

Bloggartiklar - SEO & SEM med mera

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Boka ett kostnadsfritt möte