Google Ads Konsult

Effektiv Google Ads annonsering

Jag har arbetat med SEM sen 2014. Mitt expertkunnande inom digital marknadsföring är nyckeln till optimerade kampanjer som sparar tid och pengar. Jag erbjuder en rad tjänster som effektivt kan utöka din digitala räckvidd. Jag är skicklig på att hantera Facebook- och Instagram-annonser, Google Ads (inklusive YouTube-annonser), Reddit-annonser och andra relaterade plattformar. Låt mig hjälpa dig att navigera i den digitala marknadsföringsvärlden med lösningar skräddarsydda efter ditt varumärkes unika behov.

Vad jag gör

Jag är en erfaren Google Ads-specialist som är dedikerad till att optimera och maximera dina annonser för att nå dina affärsmål. Som Google Ads-frilansare och specialist har jag flexibiliteten att anpassa mina tjänster efter dina specifika behov och budget.

Detta erbjuder jag i min tjänst:

  • Sätta upp och optimera dina annonser
  • Spåra konverteringar korrekt och analysera resultaten.
  • Dessutom kan jag ge dig insikter för att förbättra din annonsstrategi.

 

Jag har erfarenhet av alla delar i Google Ads kampanjutbud.

Google Ads - Specialist

Som Google Ads Specialist kan jag hjälpa dig strategi, implementation och utvärdering. Nedan följer ett urval av vad jag kan hjälpa er med inom Google Ads.

Företag som jag arbetat med 2016-2024

Min erfarenhet & Process

DIGITAL ANALYS

Google Ads

För en grundlig granskning av dina Google Ads, ska jag djupdyka i detaljerna kring dina annonskampanjer och deras prestanda.

SÖKORDSANALYS

Google Keyword Planner

För att optimera din webbplats använder jag en rad instrument, som Google Keyword Planner och SEMrush, vilka är avgörande för att identifiera de mest effektiva sökorden för din online närvaro.

MÅLSPÅRNING

Google Tag Manager

Genom att etablera noggrann konverteringsspårning är det möjligt att utvärdera dina webbplatsbesökares aktiviteter och dra nytta av dessa insikter för att ta informerade beslut som optimerar din marknadsföringsstrategi och stärker din försäljning.

ACTION PLAN

Affärsmål

En handlingsplan som är anpassad efter dina affärsmål innebär en skräddarsydd strategi, designad för att inte bara uppfylla utan överträffa de specifika ambitioner och förväntningar som är unika för din verksamhet.

KONTOSTRUKTUR

Korrekt & enkel struktur

En välstrukturerad uppdelning av dina kampanjer, annonsgrupper och enskilda annonser bidrar till en mer effektiv hantering, vilket underlättar snabb dataanalys, förenklar processen för justeringar och förstärker möjligheterna för prestandaoptimering.

ANNONSER

Skapa text + bild

Du kan känna dig säker på att jag hanterar alla aspekter av innehållet, från text till bild och video, för dina Google-annonser.

LÖPANDE HANTERING

Kontinuerliga uppdatering

Jag är tillgänglig för att bistå och vägleda dig genom hanteringen av dina Google Ads.

AVSTÄMNING

Data Analysis

Regelbunden uppföljning och justeringar utgör kärnan i mitt arbete. Jag är ständigt förberedd att upptäcka eventuella utmaningar och framföra skräddarsydda lösningar till dig.

Google Ads Certifierad

Med min expertis inom Google Ads som en del av Google Professional Services har jag konsekvent uppnått framstående resultat för mina klienter genom att implementera effektiva betal-per-klick (PPC) strategier.

Du kan känna dig försäkrad om att ditt beslut att samarbeta med mig kommer att vara fördelaktigt för ditt företag.

Vad säger mina kunder?

Få en kostnadsfri Google Ads Audit (värde: 5000kr)

Jag ser fram emot möjligheten att connecta och se vad jag kan hjälpa dig med.

Boka kalendermöte med mig

Eller fyll i formuläret​

Vanliga Frågor & Svar

Betalda annonser, även kallade PPC-annonser (Pay-Per-Click), visas i sökresultatet på Google när någon söker på relevanta nyckelord. Det innebär att företag betalar för att deras annonser ska visas högt upp i sökresultatet och locka till sig potentiella kunder. Dessa annonser markeras oftast med en liten etikett som säger “Annons” för att skilja dem från de organiska sökresultaten. Genom att investera i betalda annonser kan företag öka sin synlighet och nå ut till en bredare publik som är aktivt intresserad av deras produkter eller tjänster. Det ger företag en möjlighet att konkurrera på samma nivå som större aktörer och nå resultat snabbare än genom organisk sökmotoroptimering.

Optimera dina annonser genom att använda relevanta nyckelord som lockar rätt målgrupp. Vi skapar lockande annonskopior som fångar intresse och ökar klickfrekvensen. Dessutom övervakar vi noggrant annonsernas prestanda och justerar buden baserat på resultaten för att säkerställa att du får mest möjliga avkastning på din annonseringsbudget. 

När en användare söker efter specifika produkter på Google kommer Google Shopping-fliken och sökresultaten att visa relevanta produkter i bildformat. Dessa produkter visas baserat på användarens söktermer och kan inkludera olika detaljer som produktbild, pris, betyg och recensioner. Genom att visa produkter i bildformat gör Google det enklare för användarna att snabbt jämföra och hitta de produkter de söker efter. Utöver bilderna kan användarna också klicka på produkterna för att få mer information och köpa dem från olika onlinebutiker.

En direkt visuell jämförelse av produkter för konsumenter kan vara en mycket effektiv strategi för att öka konverteringsfrekvenserna. Genom att ge konsumenterna möjlighet att se produkterna sida vid sida, kan de enkelt jämföra egenskaper, pris och kvalitet. Detta gör det lättare för dem att fatta ett beslut och ökar sannolikheten för att de faktiskt köper produkten. Dessutom kan en visuell jämförelse också hjälpa till att skapa ett starkare varumärkesengagemang, eftersom konsumenterna får en mer komplett bild av vad företaget har att erbjuda. Sammanfattningsvis kan en direkt visuell jämförelse vara ett kraftfullt verktyg för att öka konverteringsfrekvenserna och skapa en positiv kundupplevelse.

En effektiv metod för att uppnå en stor räckvidd och engagera användare med visuellt innehåll är att använda sociala medieplattformar som Instagram och YouTube. Dessa plattformar erbjuder möjligheter att dela bilder, videoklipp och berättelser som kan fånga användarnas uppmärksamhet och skapa intresse. Genom att använda relevant och attraktivt visuellt innehåll kan företag och marknadsförare locka användare att interagera genom att gilla, kommentera och dela innehållet, vilket i sin tur kan generera ökad räckvidd och spridning av budskapet. Det är också möjligt att använda olika tekniker som bildredigering, grafik och animation för att göra innehållet ännu mer engagerande och minnesvärt.

En effektiv marknadsföringsstrategi är att använda annonsering med banners eller bilder på webbplatser inom Googles Displaynätverk. Genom att placera annonser på relevanta webbplatser som besöks av din målgrupp kan du öka medvetenheten om ditt varumärke och locka till dig potentiella kunder. Banners och bilder kan vara visuellt tilltalande och fånga användarnas uppmärksamhet, vilket ökar chanserna att de klickar på annonsen och besöker din webbplats. Genom att använda Googles Displaynätverk kan du också dra nytta av deras avancerade riktningstekniker för att nå specifika demografiska grupper eller intressen, vilket gör din annonsering ännu mer effektiv och målinriktad.

När du använder Google Ad Manager kan du välja målgrupper, intressen eller specifika webbplatser för dina annonser för att nå rätt publik. Du kan skapa anpassade målgrupper baserat på demografiska data, intressen, beteenden eller geografiska platser. Dessutom kan du använda Ad Managers målgruppsintegration för att nå ut till specifika webbplatser eller appar som passar bäst för din annonskampanj. Genom att välja rätt målgrupper, intressen eller webbplatser kan du öka chanserna att dina annonser når rätt publik och ger önskat resultat.

Genom att visa annonser till användare som tidigare har besökt din webbplats eller använt din app kan du dra nytta av retargeting-tekniken för att öka chansen att de återvänder. Genom att rikta in annonserna mot dessa tidigare användare kan du påminna dem om ditt varumärke, erbjuda relevanta produkter eller tjänster och skapa en känsla av kontinuitet. Genom att använda retargeting kan du engagera dessa användare på ett mer personligt sätt och öka chansen att de genomför önskade handlingar, som att köpa en produkt, boka en tjänst eller återvända till din webbplats för mer information.

Att påminna tidigare besökare om dina produkter eller erbjudanden kan definitivt öka chansen att de genomför ett köp. Genom att skicka påminnelser i form av e-postmeddelanden, pushnotiser eller riktade annonser kan du hålla ditt varumärke och dina produkter fräscha i deras minne. Det kan vara att påminna dem om en produkt de lämnade i sin varukorg, erbjuda dem en rabattkod eller informera dem om nya produkter eller kampanjer som kan vara av intresse för dem. Genom att hålla dig i kontakt med tidigare besökare och påminna dem om vad du har att erbjuda, ökar du sannolikheten att de återvänder till din webbplats och genomför ett köp.

Det är svårt att ge ett exakt pris på att annonsera på Google Ads eftersom kostnaden varierar beroende på olika faktorer. Några av dessa faktorer inkluderar konkurrensen i den bransch du vill annonsera i, vilka sökord du vill använda och vilken geografisk målgrupp du riktar dig mot. Google Ads använder sig av en auktionsmodell där annonsörer budar på de sökord de vill synas för. Priset bestäms av budet och kvaliteten på annonsen. Generellt sett kan kostnaden för att annonsera på Google Ads variera från några ören per klick till flera hundra kronor per klick. Det är viktigt att göra en noggrann undersökning och planering för att få en uppskattning av kostnaderna för din specifika annonskampanj.

Bloggartiklar - SEO & SEM med mera

Google ads guide för ehandel 2024
Google Ads
Alexis Piippo

Fullständig Google Ads-guide för e-handel (2024)

Aldrig förr har Google Ads varit viktigare för e-handel, med förväntad annonsutgift på $60 miljarder år 2024 – upptäck hur du kan maximera din online-butiks framgång!

Boka ett kostnadsfritt möte