Bastuexperten – Google Ads, Meta Ads & SEO

Digital annponseringsstrategi för Bastuexperten.se

Introduktion:

Bastuexpertens mission är att förenkla processen att äga en bastu, oberoende av dina önskemål eller behov. Från nyckelfärdiga bastustugor och mobila bastuvagnar till färdigmonterade bastutunnor, inomhusbasturum, och högkvalitativa bastuaggregat.

Utmaningen:

Utmaningen låg i att arbeta med högengagemangsprodukter i prisklassen 50-200 tkr där kundresan för ehandel ser något annorlunda ut eftersom kunden tar köpbeslut på en bastuinvestering under ett par månader snarare än dagar/veckor som det kan vara med mindre engagemangsprodukter. Vidare var satsningen under lågsäsong av bastuköp varpå tanken var att bygga en effektiv annonseringsmaskin för att sedan kunna skala upp vid högsäsong.

Lösningen:

Mitt uppdrag över en tre-månadersperiod var att:

  • Sätta upp spårning mellan Google Analytics 4, Google Tag manager, Google Ads och Shopify.
  • Skapa en digital annonseringsstrategi med Meta Ads och Google Ads.
  • Bistå som strategiskt bollplank för att skala verksamheten. Tex att utföra en konkurrensanalys.

Resultatet:

Resultatet av detta tre-månaders projekt var:

  • Ökning i trafik till hemsidan på 211% med digital annonsering
  • Ökning av kvalitativa leads som är köpintresserade ökade med 228%
 

 

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte