Däckvaruhuset Molway AB – Google Ads

Kundcase: Däckvaruhuset Molway AB – Google Ads Audit och väg mot lönsamhet

Introduktion:

Däckvaruhuset Molway AB, en av pionjärerna inom onlineförsäljning av däck och fälgar i Sverige, sökte min hjälp för att förbättra sin digitala annonsering och öka försäljningen på nätet. Med över 20 års erfarenhet och ett brett sortiment av däck från välkända märken, var deras mål att nå fler kunder och öka lönsamheten genom en optimerad SEM-strategi med fokus på Google Ads.

Utmaning:

Utmaningen var att utveckla och optimera befintliga Google Ads-kampanjer för att maximera kundanskaffningen och öka försäljningen, allt inom ramen för en specificerad kostnad per förvärv (tCPA). Jag behövde balansera mellan att öka försäljningen och bibehålla lönsamheten, trots ökande konkurrens och dynamiska marknadsförhållanden.

Lösning:

Jag antog en omfattande strategi som inkluderade:

  1. Nulägesanalys: Genomföra en djupgående analys av befintliga kampanjer och försäljningsdata för att identifiera förbättringsområden.
  2. Annonseringsstrategi: Utveckla en ny annonseringsstrategi med fokus på tCPA istället för tROAS för att bättre kontrollera kostnaderna och öka lönsamheten.
  3. Kampanjoptimering: Optimera nuvarande kampanjer och skapa nya DSA-, PMAX- och remarketingkampanjer för att öka räckvidd och konverteringar.
  4. Målgruppsanalys: Identifiera och rikta specifika målgrupper baserat på detaljerad analys av kunddata.
  5. Kontinuerlig övervakning och justering: Regelbunden analys och justering av budstrategier och annonsmaterial för att säkerställa optimal prestanda.

Resultat:

Under projektets gång, från 18 mars till 30 april 2024, (spårningstapp mellan 16-22 April) såg vi betydande förbättringar i flera nyckeltal jämfört med samma period föregående år:

  • Impressions: Ökade med 181.70%.
  • Clicks: Ökade med 200.85%.
  • Conversions: Ökade med 181.69%.
  • Conversion Value: Ökade med 194.50%.
Tidsserie2024.03.18 2024.04.30 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Kundens Feedback:

Däckvaruhuset Molway AB uttryckte sin uppskattning för den betydande ökningen av både räckvidd och försäljning. De erkände också värdet av den detaljerade analysen och de strategiska rekommendationerna som jag tillhandahöll, vilket gav dem bättre insikt i deras digitala marknadsföringsinsatser.

“Alexis har visat en imponerande nivå av professionalism och expertis inom digital marknadsföring, med ett särskilt fokus på konverteringsoptimering. Jag är mycket nöjd med hans strukturerade arbetssätt, noggranna projektplanering och de resultat han har levererat.”

– Niklas, Däckvaruhuset Molway AB

Avslutning:

Samarbetet med Däckvaruhuset Molway AB resulterade i en kraftig ökning av onlineförsäljningen och en bredare kundbas. Genom att fokusera på en optimerad annonseringsstrategi kunde jag framgångsrikt balansera mellan ökad kundanskaffning och bibehållen lönsamhet. Däckvaruhuset är mycket nöjda och vill fortsätta samarbeta med mig, även inom SEO.

Är du redo att öka din digitala trafik och försäljning? Kontakta mig för att diskutera din digitala strategi.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte