Stärkning av Mr Bear Familys Försäljnings- och Digitala Kompetens B2B & B2C – 2023

Introduktion:

År 2023 för Mr Bear Family var ett år av konsolidering och fokusering på att förädla de strategier som vi framgångsrikt implementerade under de tidigare åren. Vi inriktade oss på att underhålla och vidareutveckla våra försäljningsstrategier, fortsätta med SEO-excellens och stärka vår e-handelsverksamhet.

Utmaningen:

Efter ett par år av snabb tillväxt och expansion var utmaningen för Mr Bear Family att säkerställa hållbarheten i dessa framgångar. Vi behövde säkerställa att alla processer var optimala och att teamet var välutbildat för att upprätthålla och förbättra våra marknadspositioner.

Lösningen:

För att möta denna utmaning satsade vi på att ytterligare skapa stabilitet och effektivitet i organisationen:

  • Strategiunderhåll: Vi granskade och justerade vår långsiktiga försäljningsstrategi för att säkerställa att den var aktuell och anpassad efter marknadens förändringar.
  • Personalutbildning: Vi fokuserade på kontinuerlig utbildning för vår personal inom försäljning och digitala kanaler, vilket säkerställde att de hade de senaste kunskaperna och verktygen för att vara effektiva i sina roller.
  • SEO-optimering: Vi fortsatte att prioritera SEO, en grundläggande faktor för e-handelns framgång, för att säkerställa att Mr Bear Familys online synlighet var optimal. Försäljningen taktar på ca 100 000 kr/månad där organisk stod för 32%.
  • E-handelsutveckling: Vi arbetade med att finjustera e-handelsplattformen för att förbättra användarupplevelsen och konverteringsgraden, samt hålla webbplatsen tekniskt uppdaterad med de senaste e-handelstrenderna och bästa praxis. Implementation av Google Analytics 4 gjordes.
  • Google Ads: Löpande hantering av Google Ads kampanjer med en ROAS på 335%.

Skarmbild 2023 12 03 023550 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Resultatet:

Våra ansträngningar bidrog till att stärka Mr Bear Familys marknadsposition och säkerställa en stabil försäljning i en marknads av ekonomisk oro och närvaro på digitala plattformar. Genom att konsolidera vår strategi och investera i personalens utveckling har vi skapat en robust grund för att förhindra en nedgång i företagets försäljning då produkterna säljs inom premiumsegmentet.

Årets ROAS landade totalt på 335% på Google Ads.

Kundens Feedback:

Mr Bear Family har uttryckt stor uppskattning för den ständiga förbättringen och den stabilitet som våra ansträngningar har medfört, vilket har lett till förbättrad effektivitet och starkare försäljningsresultat.

Avslutning:

2023 års arbete visar att kontinuerligt arbete och fokus på utbildning och strategiunderhåll är avgörande för långsiktig framgång. Låt oss hjälpa er organisation att stärka sin position på marknaden med beprövade strategier och dedikerad personalutveckling.

 

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte