Sökordsoptimering Green Heads

Green Heads – SEO-Optimering och Google Ads 2023

Kundcase: Green Heads SEO Audit, Google Ads & digital markinadsföring

Introduktion:

Green Heads, en innovativ aktör inom hållbar livsstil, anlitade vår byrå för att förstärka sin online-närvaro och öka sin e-handelsförsäljning. Vårt uppdrag omfattade en omfattande SEO-audit, utveckling av deras Shopify-butik, utbildning av personalen i on-page SEO och implementering av en framgångsrik Google Ads-strategi.

Utmaningen:

Med en ambition att öka sin digitala närvaro och förbättra sin e-handelstrafik, stod Green Heads inför utmaningen att navigera i den digitala marknadens komplexitet utan en klar SEO- och annonsstrategi.

Lösningen:

Vi antog en flerdimensionell approach för att ta itu med Green Heads behov:

  • SEO Audit: En grundlig genomgång av deras nuvarande SEO-status för att identifiera och åtgärda brister.
  • Action Plan: Utveckling av en detaljerad handlingsplan för att systematiskt förbättra deras SEO-prestanda.
  • Shopify-utveckling: Optimering och anpassning av deras Shopify-plattform för att förbättra användarupplevelsen och konverteringsgraden.
  • On-page SEO-utbildning: Personalen fick den utbildning de behövde för att själva kunna genomföra och underhålla on-page SEO-strategier.
  • Google Ads: Implementering av målmedvetna Google Ads-kampanjer som genererade en imponerande ROAS på 533%.

Resultatet:

Denna integrerade satsning resulterade i en ökning av webbplatsens trafik med 24% under de första sex månaderna, samt en betydande avkastning på annonseringsspend med en ROAS på 533%. Detta understryker inte bara effektiviteten i vår strategi utan också den långsiktiga värdet av att utrusta klientens personal med nödvändig kunskap för fortsatt framgång.

53 keywords i top 10 efter 6 månader. Verktyg (SEMrush)

Green Heads SEo utveckling

17 keywords i top 3 efter 6 månader. (Verktyg SEMrush)

Skarmbild 2023 11 23 133041 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Kundens Feedback:

Green Heads har uttryckt sin uppskattning för de mätbara förbättringarna och det värde vi har tillfört deras e-handelsverksamhet.

Avslutning:

Är ni redo att öka er digitala trafik och försäljning? Kontakta oss för att diskutera er digitala strategi.

Time series2023.04.01 2023.11.13 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte