The Fully Arcade – Lanseringskampanj för Arcade Sundown 2023

Digital marknadsföring Indie-game Steam: The Fully Arcades Lanseringskampanj för Arcade Sundown 2023

Introduktion:

The Fully Arcade, ett innovativt spelföretag, anlitade mig som Paid Performance Specialist för att driva deras digitala kampanjer inför lanseringen av deras nya spel, ‘Arcade Sundown’, på Steam. Min roll inkluderade att skapa och förvalta kampanjer över Google, Reddit och Meta.

Utmaningen:

Med en högt förväntad spelrelease på horisonten var The Fully Arcades huvudmål att generera buzz, öka medvetenheten och driva förhandsregistreringar inför lanseringen av ‘Arcade Sundown’. Utan möjlighet att dela specifika siffror var det avgörande att positionera kampanjerna för maximal effektivitet och synlighet inom målgruppens digitala ekosystem.

Lösningen:

Mitt uppdrag över en sexmånadersperiod var att:

  • Skapa Målinriktade Kampanjer: Utveckla skräddarsydda kampanjer för varje plattform (Google, Reddit, och Meta) som skulle resonera med spelentusiaster och locka dem till Steam-sidan för ‘Arcade Sundown’.
  • Optimera för Performance: Genomgående analysera och finjustera kampanjerna för att säkerställa att varje annonsdollar spenderades effektivt.
  • Engagera Community: Utveckla kreativa strategier för att engagera Community och bygga en fanbas runt spelet före lanseringen.
  • Influencer Marketing: Skapa en influencer marketing strategy plan.
  • Stödja Lanseringen: Säkerställa att alla kampanjer var synkroniserade och optimerade för att stödja spelets lansering på Steam.

Resultatet:

Även utan att kunna dela exakta prestandadata kan det noteras att kampanjerna ledde till en acceptabel spelrelease. Kundens feedback var dock mycket positiv och deras mål om en lansering på Steam uppfylldes.

Kundens Feedback:

The Fully Arcade var mycket nöjd med de genomförda kampanjernas prestanda och det värde jag bidrog med som specialist. Deras spel ‘Arcade Sundown’ lanserades enligt tid.

Avslutning:

The Fully Arcades ‘Arcade Sundown’ är ett exempel på hur en noggrant planerad och exekverad paid performance-kampanj kan skapa en produktlansering. Vill ni också se hur rätt strategi och expertis kan förvandla er nästa lansering? Kontakta mig för att sätta upp er lanseringsstrategi.

Thefullyarcade | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte