Mr Bear Family – E-handel och Digital Marknadsföring 2021

Kundcase: Fullskalig Digital Transformation för Mr Bear Family E-handel

Introduktion:

Under 2021 hade jag äran att fortsätta mitt arbete med Mr Bear Family, denna gång genom att inte bara implementera SEO-strategier utan även ta på mig rollen som deras E-commerce Manager. Året var fyllt av genomgripande förändringar och betydande förbättringar över hela deras digitala landskap.

Utmaningen:

Med en redan framgångsrik SEO-omvandling bakom oss var nästa steg att vidga vyerna och utöka Mr Bear Family’s digitala marknadsföringsinsatser för att omfatta betald annonsering, e-postmarknadsföring och webbplatsdesign.

Lösningen:

Vi tog ett helhetsgrepp om deras digitala marknadsföring och implementerade flera nyckelstrategier:

  • Facebook Ads: Med en årlig annonsbudget på 180,000 SEK uppnådde vi en ROAS på 342%, vilket visar på effektiv målgruppsanpassning och annonsoptimering.
  • Organisk Trafik: Efter ytterligare SEO-arbete ökade den organiska trafiken med 21,14%, vilket bidrog till försäljningar värda 200,000 SEK.
  • Email Marketing: Implementeringen av Klaviyo och utvecklingen av en robust e-postmarknadsföringsstrategi startades i maj. Vid årets slut hade e-postmarknadsföringen genererat ca 25,000 SEK och ökade därefter till 141,000 SEK under 2022.
  • Webbplatsdesign: En omfattande redesign av startsidan och kundkassan, inklusive implementering av Klarna och andra smidiga betallösningar, lyfte konverteringsgraden från 1,42% till 3,52%.
  • Google Ads: Genomtänkta kampanjer med en årsbudget på 22.9 SEK resulterade i en ROAS (Return On Ad Spend) på 533,4%.

Skarmbild 2023 12 03 023723 | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Resultatet:

Våra insatser resulterade i att Mr Bear Familys totala omsättning ökade från 400,000 SEK till 896,000 SEK exklusive moms, vilket är en imponerande ökning på [124]%. Denna tillväxt återspeglar den framgångsrika implementeringen av en helhetsomfattande digital strategi.

Kundens Feedback:

Mr Bear Family har kontinuerligt uttryckt stor tillfredsställelse med de övergripande förbättringarna och de mätbara framgångarna som uppnåtts under 2021.

Avslutning:

Detta case visar hur en integrerad e-handels- och digital marknadsföringsstrategi kan omvandla ett företags digitala närvaro och ekonomi. Är du redo att transformera din verksamhet? Låt oss ta din e-handel till nästa nivå tillsammans.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte