DUSTIN HOME X BORASLEGEND 2020

Influencer Marketing kampanj för Dustin Home - Black Friday. Hur du når en omöjlig målgrupp!

Kunden

Dustin är en ledande IT-partner med verksamhet i Norden och Nederländerna. De hjälper sina kunder genom att erbjuda rätt IT-lösning, vid rätt tidpunkt och till rätt pris. De har cirka 255 000 produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Fokus ligger främst på små och medelstora företag.

Utmaningen

Dustin ville nå sin spelintresserade publik för att sälja hörlurar och den äldre versionen av konsolen, i detta fall PS4, som de hade i lager för sin Black Friday- och julmarknadskampanj.

Lösningen

För att skapa en framgångsrik influencer-marknadsföringskampanj behöver man ha en helhetssyn. Detta sammanfattas i fyra enkla steg:

FORSKNING – INFLUENCER FIT HANDLINGSPLAN GENOMFÖRANDE AVSLUTNING För denna kampanj samarbetade vi med en influencer: Ivan “Boraslegend” Lapanje.

Kampanjresultat

2 Instagram-inlägg inklusive länk i bio i 24 timmar 10 Instagram Stories

Alexis hjälpte oss att nå en svåråtkomlig målgrupp inom esportvärlden under Black Friday och ökade vår synlighet med 172%. – Mikaela Nyberg Nordic Project Coordinator.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

Boka ett kostnadsfritt möte