Long tail keyword

Vad är Long Tail Keywords och hur hittar du dem?

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

Visste du att Long Tail Keywords utgör en stor majoritet av alla Google-sökningar?

Om du undrar vad exakt Long Tail Keywords är och hur du kan hitta dem, har du kommit rätt.

I denna diskussion kommer vi att gå in på betydelsen av Long Tail Keywords och utforska olika strategier och verktyg som kan hjälpa dig att hitta dessa värdefulla söktermer.

Vid slutet kommer du att ha en klar förståelse för hur du kan dra nytta av Long Tail Keywords för att förbättra din webbplats synlighet och locka relevant organisk trafik.

Så, låt oss dyka in och avslöja hemligheterna bakom Long Tail Keywords!

Huvudpoängen

 • Long Tail Keywords är söktermer med låg sökvolym och konkurrensnivåer.
 • Long Tail Keywords är vanligtvis längre i längd (3+ ord) jämfört med andra nyckelordstyper.
 • Long Tail Keywords utgör en stor del av alla Googles sökningar, med 92% av nyckelorden som får 10 eller färre sökningar per månad.
 • Long Tail Keywords har höga konverteringsfrekvenser eftersom de attraherar användare som är längre fram i köpcykeln.

Vikten av Long Tail Keywords

Förståelsen av betydelsen av långsvansade sökord är avgörande för effektiva SEO-strategier och för att locka högst relevant organisk trafik till din webbplats.

Långsvansade sökord har blivit populära under de senaste åren på grund av deras förmåga att fånga specifik användaravsikt och generera relevant trafik. Genom att sikta in sig på långsvansade sökord kan du nå nischmarknader och nå användare som aktivt söker efter specifika produkter eller tjänster.

Trender inom långsvansade sökord visar att de har högre konverteringsfrekvenser jämfört med kortsvansade sökord, då de lockar användare som befinner sig längre fram i köpcykeln.

Tekniker för forskning av långsvansade sökord innefattar att använda verktyg som Google Autocomplete, sökordsgeneratorer och forum för att hitta relevanta långsvansade sökord. När du har identifierat dessa sökord kan du förbättra din webbplatssökning och locka mer organisk trafik genom att optimera ditt innehåll med tips för optimering av långsvansade sökord.

Att inkludera fallstudier av användning av långsvansade sökord samt att jämföra långsvansade sökord med kortsvansade sökord kan ytterligare förbättra din förståelse för deras betydelse när det gäller att driva målinriktad trafik till din webbplats.

Strategier för att hitta Long Tail-nyckelord

För att effektivt hitta långsvansade nyckelord kan du använda olika strategier och verktyg för att hitta mycket specifika söktermer som kan hjälpa till att driva målinriktad organisk trafik till din webbplats. Här är några strategier du kan använda:

 • Utför konkurrentanalys för att identifiera långsvansade nyckelord som dina konkurrenter rankar för och rikta in dig på dessa termer i ditt innehåll.
 • Använd användaravsikt för att förstå de specifika behoven och önskemålen hos din målgrupp och skapa innehåll som stämmer överens med deras intentioner.
 • Utforska lokala långsvansade nyckelord genom att inkludera geografiskt baserade termer i din sökordsanalys för att nå användare i specifika geografiska områden.
 • Optimera ditt innehåll med långsvansade nyckelord genom att inkludera dem i dina rubriker, meta-taggar och i hela ditt innehåll för att förbättra relevans och synlighet.
 • Följ prestationen för dina långsvansade nyckelord med verktyg som Google Analytics eller SEMrush för att övervaka deras rankning och göra justeringar vid behov.

Verktyg för forskning om Long Tail-nyckelord

För att effektivt genomföra långsvans nyckelordsforskning är det viktigt att använda rätt verktyg som kan ge värdefulla insikter och avslöja outnyttjade nyckelordsmöjligheter. Det finns flera verktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att hitta och analysera långsvans nyckelord. Här är några populära verktyg för långsvans nyckelordsforskning:

Verktyg Beskrivning
Soovle Samlar in nyckelordsförslag från olika webbplatser, inklusive Amazon, Wikipedia, Ask.com och YouTube. Det låter dig hitta outnyttjade långsvans nyckelordstermer som kan ha blivit förbisedda av dina konkurrenter.
Google Search Console (GSC) Prestandarapport Avslöjar långsvans nyckelord som din webbplats redan rankar för. Du kan sortera listan över nyckelord efter position för att hitta nyckelord på andra och tredje sidan. Analysera nyckelorden som rankar på dessa positioner och kontrollera deras sökvolymer med hjälp av Google Keyword Planner.

Dessa verktyg kan hjälpa dig att identifiera konkurrenskraftiga långsvans nyckelord, optimera ditt innehåll för SEO och rikta in dig på specifika nyckelord i PPC-kampanjer. Genom att utnyttja dessa verktyg kan du ligga steget före konkurrensen och dra nytta av långsvans nyckelordstrender och analys.

Att utnyttja long tail-nyckelord vid skapande av innehåll

Att införliva långsvansade sökord i ditt innehåll är ett strategiskt tillvägagångssätt för att förbättra relevansen och rikta in sig mot olika variationer av sökfrågor. Här är hur du effektivt kan dra nytta av långsvansade sökord i ditt innehållsskapande:

 • Optimera ditt innehåll med långsvansade sökord: Identifiera relevanta långsvansade sökord som överensstämmer med din målgrupps sökavsikt. Använd dessa sökord naturligt i hela ditt innehåll för att öka dess relevans och synlighet.
 • Använd långsvansade sökord för SEO: Långsvansade sökord har lägre konkurrensnivåer, vilket gör det lättare för ditt innehåll att rankas högre i sökmotorresultat. Genom att införliva långsvansade sökord kan du attrahera mer riktad trafik till din webbplats.
 • Införliva långsvansade sökord i blogginlägg: När du skapar blogginlägg fokusera på ett specifikt långsvansat sökord och optimera ditt innehåll runt det. Sprid relaterade variationer av sökordet genom hela ditt inlägg för att rikta in dig mot olika sökfrågor.
 • Långsvansade sökord för riktad trafik: Långsvansade sökord hjälper till att attrahera mycket riktad trafik till din webbplats. Genom att optimera ditt innehåll med specifika långsvansade sökord kan du nå användare som är mer benägna att konvertera eller engagera sig med ditt innehåll.
 • Fördelar med att använda långsvansade sökord i innehållsskapande: Genom att optimera ditt innehåll med långsvansade sökord kan du få högre placeringar i sökmotorresultat, bättre användarupplevelse och engagemang, lägre avvisningsfrekvens och förbättrad segmentering och riktning mot specifika målgrupper.

Fördelar och strategier för Long Tail-nyckelord

Att använda Long Tail Keywords i din innehållsstrategi erbjuder en mängd fördelar och effektiva strategier för att förbättra sökmotorrankningar och attrahera målinriktad trafik.

Genom att integrera Long Tail Keywords i ditt innehåll kan du öka dina chanser att rankas högre i sökmotorresultat, och på så sätt locka mer organisk trafik.

Long Tail Keywords bidrar även till en bättre användarupplevelse och engagemang, eftersom de ger mer specifik och relevant information till användarna.

Dessutom kan optimering av ditt innehåll kring Long Tail Keywords leda till lägre avhoppstal, eftersom det säkerställer att ditt innehåll motsvarar de specifika behoven och intressen hos din målgrupp.

Förutom detta möjliggörLong Tail Keywords en bättre segmentering, vilket gör att du kan rikta in dig på specifika målgrupper och anpassa ditt innehåll efter deras preferenser och behov.

Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med att optimera för long tail-nyckelord?

Att optimera för long tail-nyckelord har flera fördelar. De lockar högt riktad organisk trafik, förbättrar sökmotorrankningar, förbättrar användarupplevelsen och minskar avvisningsfrekvensen. Införliva dem naturligt i din webbplatsoptimering för bättre resultat.

Hur kan jag hitta long tail-nyckelord med hjälp av Google Autocomplete?

För att hitta långsvansade sökord med hjälp av Google Autocomplete, skriv in ett nyckelord och utforska de föreslagna sökfrågorna. Denna teknik är viktig för SEO eftersom den hjälper till att generera målinriktad trafik och förbättrar konverteringsfrekvensen. Den låter dig även överträffa dina konkurrenter.

Vilka är några effektiva strategier för att utnyttja long tail-nyckelord vid innehållsskapande?

För att effektivt utnyttja “long tail” sökord i innehållsskapande, överväg följande strategier: optimera innehållet kring specifika “long tail” sökord, infoga dem naturligt genom hela innehållet, optimera meta-tags och rubriker, använd dem i bilders alt-text och ankartexter, samt sprid dem genom innehållet för flera variationer. Dessa tekniker kan öka organisk trafik och förbättra SEO bästa praxis.

Finns det några gratis verktyg tillgängliga för långsvanssökordsanalys?

Ja, det finns flera gratis verktyg tillgängliga för forskning av Long Tail Keywords. Några exempel inkluderar Soovle, som samlar in nyckelförslag från olika webbplatser, och Google Search Console’s Performance Report, som avslöjar Long Tail Keywords som din webbplats redan rankar för.

Hur bidrar långsvansnyckelord till bättre användarupplevelse och engagemang?

Långsvansade sökord bidrar till en bättre användarupplevelse och engagemang genom att locka högt riktad trafik och öka chanserna att rankas högre i sökmotorresultat. De har också en positiv effekt på konverteringsfrekvensen och möjliggör bättre segmentering och riktning av specifika målgrupper.

Slutsats

Sammanfattningsvis är det avgörande att förstå och utnyttja långsvansade sökord för att förbättra din webbplats placeringar i sökmotorerna. Genom att rikta in dig på specifika och högst relevanta söktermer kan du locka mer organisk trafik och öka användarnas engagemang.

Tekniker som att använda Google Autocomplete, sökordsverktyg som Ubersuggest och SEMrush, samt att analysera sökvolym och konkurrens kan hjälpa dig att hitta rätt långsvansade sökord för ditt innehåll. Genom att optimera din webbplats kring dessa sökord kan du förbättra användarupplevelsen och generera mer organisk trafik till din webbplats.

Börja dra nytta av kraften hos långsvansade sökord redan idag!

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte