Hur du väljer rätt influencer för din influencer marketing-kampanj

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

Hur du väljer rätt influencer för din influencer marketing-kampanj

Att välja rätt influencer för en kampanj är en svår uppgift. Du har bestämt dig för att använda influencers i dina marknadsföringskampanjer. Tricket för att nå dina kampanjmål är att investera stort i att hitta en eller flera av dessa influencers för att marknadsföra ditt varumärke.

Men vilka är dessa influencers?

Det är här utmaningen börjar. Det krävs grundlig forskning och engagemang för att identifiera de som är värda att marknadsföra ditt varumärke.

Vi har sett faran med felanpassade partnerskap tidigare och vi vill inte att det ska hända. Så utan vidare kommer vi med flera hjälpsamma tips när du väljer rätt influencer.

Försök att hitta Influencer Fit

Det är väldigt viktigt att du får kontakt med rätt kund. Efter att ha identifierat potentiella influencers är det dags att gå förbi siffrorna och ta en titt på deras publik. Kontrollera deras tidigare inlägg och betalda innehåll och se hur relevant deras innehåll är för din målgrupp.

Creativeshot | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Beakta deras kreativitet och tekniska kunskaper.

Att arbeta med influencers innebär att du ger dem friheten att skapa betalt innehåll för ditt varumärke. Därför måste de veta hur de ska förmedla kampanjer på ett subtilt sätt genom att skapa innehåll som är användbart, informativt, underhållande och framför allt autentiskt. Autenticitet drar till sig mer uppmärksamhet från följarna, och om de gör det är det en vinst för både influencern och ditt varumärke.

Utvärdera deras engagemang på deras kanaler

Om du vill att folk ska prata om ditt varumärke behöver du någon som vet hur man pratar med folk. För att utvärdera detta kan du kontrollera influencerns engagemang. Hur reagerar människor på hans eller hennes innehåll? Hur reagerar influencern? Hur håller de sina plattformar vid liv? Ett stort antal följare är viktigt, men det är engagemanget som är avgörande. Om de tar sig tid att svara sin publik, är de en bra valör.

Sätt upp tydliga mål

Ett av de största misstagen när man gör inflytelserik marknadsföring för varumärken är bristen på tydlighet från båda parter. Innan ni inleder ett samarbete bör ni först veta vem ni försöker nå, vilket resultat ni vill uppnå och vilket budskap ni vill förmedla. Å andra sidan måste influencern förstå sin roll och vara säker på att de kan uppnå dina mål. Dessa influencers är förlängningen av ditt marknadsföringsteam, och en tydlig beskrivning av ditt mål är ett måste.

influencer types | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Olika typer av påverkare

Det finns så många typer av influencers nuförtiden och de kan delas in i fyra huvudkategorier:

Kändisinfluencers – dessa influencers är mer inriktade på att vara kända än på att ha inflytande. De har en följarskara på över en miljon och att samarbeta med dem brukar vara förenat med ett högt pris.

Makroinfluencers – dessa är trendsättare som blivit berömda genom webben. De kan vara bloggare, YouTubers, podcasters med flera. Deras publik är mellan 100 000 och en miljon följare. Om ditt mål är varumärkeskännedom är makroinfluencers idealiska.

Mikroinfluencers – dessa är influencers som har 1 000 till 100 000 följare. Deras följare kan vara mindre, men de är idealiska om du vill ha en nära publik. De flesta håller sig till en nisch och är vanligtvis experter på ett visst ämne.

Expertinfluencers – dessa är tankeledare inom en viss bransch. De tillhandahåller trovärdig information, och deras följarskara söker sig till dem för att få veta deras perspektiv på ett relevant ämne, eller för att lära sig om nya framsteg och trender.

Som vi har nämnt tidigare är det mycket arbete att välja rätt ambassadör för ditt varumärke. Men om du tar dig tid och gör din research är det troligare att du skapar ett partnerskap som är oerhört värdefullt både för ditt varumärke och din publik.

Och om du inte vill göra allt det hårda arbetet kan tropSe göra det åt dig.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte