5 anledningar till varför marknadsföring av influencers fungerar

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

5 anledningar till varför marknadsföring av influencers fungerar

I det här blogginlägget svarar vi på varför Influencer Marketing fungerar och varför. Företag behöver marknadsföring, det är därför vi annonserar. Tyvärr finns reklamen bokstavligen överallt i den digitala eran – från TV:n till dina telefoner, och folk är trötta på det.

Därför är det avgörande att leta efter ett naturligt och mer övertygande sätt att fånga din målgrupps uppmärksamhet.

Därav Influencer Marketing.

Det är ett av de främsta valen för många marknadsförare under 2019. Faktum är att enligt en undersökning som gjorts av The Influencer Marketing Hub tjänar företag 5 dollar för varje 1 dollar som spenderas på influencer marketing. Hur imponerande är inte det?

Men trots den lovande avkastningen är många företag fortfarande i limbo om de ska rida på denna marknadsföringstrend.

Om du är en av dem behöver du inte oroa dig längre. Läs här när jag lägger fram fem övertygande skäl till varför marknadsföring av influencers fungerar:

Förstärka varumärkeskännedomen

De kallas influencers på grund av deras stora antal följare. Med det sagt har influencer marketing kraften att öka ditt varumärkes exponering. Dessutom litar de flesta av de lojala följarna på influencern och är mer benägna att betrakta varumärket som de marknadsför som autentiskt.

Influencers kan också bryta cirkeln av andra demografiska grupper, vilket gör att du kan nå potentiella kunder som du inte ens är medveten om ännu!

Få omedelbar feedback

Feedback är nödvändigt om vi vill förbättra vår verksamhet. Genom att samarbeta med innehållsskapare kan du omedelbart få feedback genom de delningar och kommentarer som deras följare gör.

Se vad folk tycker om din produkt eller tjänst, vad de gillar och inte gillar, och använd dessa insikter för produktutveckling, marknadsföring och för att öka försäljningen.

Det finns inget som heter Ad Block

Visste du att 615 miljoner människor använder Adblock-appar? Detta är ytterligare en stor fördel med influencers för marknadsföring. Människor kan inte blockera en vloggers eller bloggares inlägg, även om innehållet till sin natur är reklam.

Influencer marketing works | Digital Marknadsföring, SEO, SEM

Skapa kontakt och engagemang

Förbindelse och engagemang leder till förtroende. Detta är vad influencers har. De anses vara mer pålitliga och trovärdiga än kändisar. Och när dessa influencers presenterar ditt varumärke för sina lojala fans vinner du också deras publikers förtroende.

En effektiv förnyelse av produktfrämjandet

Influencers är kreativa och kan skapa engagerande och användbart innehåll. Det är därför de har så stora följare, till att börja med. De känner sina följare och vet vilken typ av innehåll de vill konsumera. På så sätt kan de skapa innehåll som väcker genklang hos deras publik.

Men var försiktig:


Att utnyttja denna marknadsföringsstrategi innebär inte att du bara kan kasta dina produkter till en mängd influencers och se vilken som sticker ut. Och det är inte för att en influencer har en miljon följare på Youtube och Instagram som han eller hon passar bäst för ditt varumärke.

Rätt strategi för influencer marketing har tre integrerade komponenter: rätt plattform, rätt influencer och rätt strategi. Dessa tre saker bör komplettera varandra, och när de gör det kommer du att bli förvånad över hur ditt varumärke växer och hur dina konverteringar ökar. Om du vill ha hjälp när det gäller strategin för influencer marketing kolla in våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte