performance planner google ads

Hur du använder Performance Planner i Google Ads

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

Vill du få ut mesta möjliga av din reklambudget i Google Ads? Tja, som det heter, “Mät två gånger, såga en gång.” Och det är där Performance Planner kommer in i bilden.

Detta kraftfulla verktyg inom Google Ads gör det möjligt för dig att optimera din potentiella budget och omedelbart se effekten på dina konverteringar och kostnad per förvärv. Det finns under avsnittet “Verktyg och inställningar”, redo att hjälpa dig motivera en ökning av din annonsering i Google Ads.

Genom att ge insikter om utgifter, konverteringar och kostnad per förvärv, gör Performance Planner det möjligt för dig att förutsäga din kampanjs prestanda baserat på förändringar och ger förslag för att förbättra dess effektivitet.

I den här artikeln kommer vi att guida dig i hur du använder Performance Planner i Google Ads, för att säkerställa att dina reklaminsatser är optimerade för framgång.

Vad är Performance Planner?

Performance Planner är ett verktyg i Google Ads som hjälper annonsörer att förutsäga och planera prestanda för sina annonser. Det använder historiska data och simuleringar för att ge rekommendationer om budgetfördelning och budnivåer för att maximera annonsernas effektivitet och nå specifika mål.

Performance Planner i Google Ads är ett verktyg som hjälper dig att prognostisera och optimera din kampanjprestation. Det är ett planeringsverktyg inom ditt Google Ads-konto som gör det möjligt för dig att göra ändringar i din potentiella budget och se effekten på nyckelmätetal som konverteringsantal och kostnad per förvärv.

Genom att använda Performance Planner kan du motivera att öka din budget i Google Ads och generera effektiva konverteringar. Det här verktyget ger värdefull information om din utgift, konverteringar och kostnad per förvärv, vilket gör att du kan fatta informerade beslut om din kampanj. Det hjälper dig också att förutsäga din kampanjs prestation baserat på de ändringar du gör och ger förslag på hur du kan förbättra dess övergripande prestation.

Med Performance Planner i Google Ads kan du ta kontroll över dina kampanjer och uppnå bättre resultat för samma utgift.

Performance Planner i Google Ads erbjuder flera fördelar för annonsörer:

 1. Bättre planering: Performance Planner hjälper till att optimera annonskampanjer genom att ge förslag på budgetar och budnivåer för att uppnå specifika mål. Det hjälper dig att planera och förutsäga resultatet av dina annonser.
 2. Optimerad budget: Genom att använda Performance Planner kan du se hur olika budgetjusteringar påverkar prestandan för dina annonskampanjer. Det hjälper dig att maximera avkastningen på din investering genom att förd

En fördel med att använda Performance Planner i Google Ads är att det hjälper dig att maximera din kampanjs prestanda och uppnå bättre resultat.

Här är några fördelar med att använda Performance Planner:

 • Förbättrade prestandamätningar:
 • Genom att analysera KPIer som konverteringsfrekvens och genomsnittlig kostnad per förvärv ger Performance Planner insikter för att förbättra din kampanjs övergripande prestation.
 • Det hjälper dig att förstå hur förändringar i kampanjinställningar kan påverka prestandamål och optimera din budget därefter.
 • Säsongsbetonade möjligheter:
 • Performance Planner identifierar möjligheter under säsongsbetonade perioder och låter dig fatta informerade beslut för att maximera din försäljningsvolym.
 • Det ger förslag för att förbättra kampanjprestanda och säkerställa att du får högsta möjliga avkastning på din Google Ads-budget.

Steps för att komma igång med Performance Planner i Google Ads.

perofrmance planner google ads hur du skapar en

För att komma igång med Performance Planner i Google Ads, följ dessa steg:

 1. Logga in på ditt Google-konto.
 2. Gå till verktyget genom att klicka på verktygsikonen.
 3. När du är i Performance Planner, skapa en ny plan.
 4. Välj kampanjer med liknande mål.
 5. Välj önskat datumintervall för att fokusera på specifika kampanjer och analysera deras prestanda.

performance planner vilken kampanj du väljer

performance planner 3

Efter att du har skapat planen kan du optimera den genom att:

 1. Klicka på “Förbättra plan” för att få bud- och budgetrekommendationer.
 2. Detta kommer att hjälpa dig att fatta informerade beslut för att förbättra din totala kampanjprestanda.

Utöver detta kan du:

 1. Klicka på “Jämför” för att analysera din kostnad, konverteringar och genomsnittskostnad per förvärv (CPA).
 2. Kom ihåg att testa olika förändringar och se till att dina kampanjer har liknande mål.

performance planner - se resultat

Kom ihåg att:

 1. Prognoserna som tillhandahålls av Performance Planner är riktlinjer och inte garantier.
 2. Det är viktigt att övervaka och justera dina kampanjer efter behov.

Hur man ändrar budgeten i Performance Planner i Google Ads.

För att ändra budgeten i Performance Planner i Google Ads kan du ändra de tilldelade medlen för dina kampanjer. Så här kan du göra det:

 1. Gå till avsnittet “Verktyg och inställningar” i Google Ads och välj Performance Planner.
 2. Välj den kampanj du vill justera budgeten för.
 3. Klicka på fliken “Budget”.
 4. Ange det nya budgetbeloppet du vill tilldela.
 5. Granska den förväntade påverkan på konverteringsantal och kostnad per förvärv.
 6. Om du är nöjd med ändringarna, klicka på “Tillämpa budget”.

Genom att göra dessa justeringar kan du utforska olika utfall och se hur de påverkar dina kostnader och prestandamål.

Performance Planner ger värdefulla insikter och förslag för att optimera din kampanjs prestanda baserat på budgetförändringar.

Förutsäg kampanjprestande med Performance Planner i Google Ads

Att förutspå kampanjprestationen med Performance Planner i Google Ads gör det möjligt för dig att fatta informerade beslut om din annonsstrategi.

Med Performance Planner kan du noggrant prognostisera prestationen för dina kampanjer baserat på de ändringar du gör. Det här verktyget ger värdefulla insikter om din kostnad, konverteringar och kostnad per förvärv.

Genom att använda Performance Planner kan du förstå hur justeringar i dina kampanjer kommer att påverka din budget och prestandamål. Det hjälper dig att optimera fördelningen av din budget över olika annonseringskampanjer och visar förväntad månads- och kvartalsprestation för dina kampanjer.

Genom att utnyttja de datadrivna prognoserna som Performance Planner tillhandahåller kan du förbättra prestationen för dina kampanjer och uppnå bättre resultat.

Ta fördel av detta kraftfulla verktyg i Google Ads för att förutsäga och förbättra prestationen för dina kampanjer.

Optimering av kampanjer med hjälp av Performance Planner i Google Ads.

Optimera dina kampanjer genom att använda Performance Planner i Google Ads. Här är några steg för att optimera dina kampanjer med hjälp av Performance Planner:

 • Använda Performance Planner för att generera optimala bud- och budgetrekommendationer
 • Skapa en plan och visa översikten för att se hur ändringar i budgeten påverkar antalet konverteringar och kostnad per förvärv.

Klicka på ‘Förbättra plan’ för att få rekommendationer om optimala bud och budget.

 • Jämför viktiga mätvärden för att optimera prestanda
 • Analysera spendering, konverteringar och genomsnittlig kostnad per åtgärd (CPA) för att identifiera områden som kan förbättras.
 • Överväg att lägga till en målvolymskonvertering, spendering eller genomsnittlig CPA för att anpassa planen efter dina mål.

Genom att använda Performance Planner och optimera dina kampanjer kan du förbättra de viktigaste mätvärdena för att maximera kampanjens prestanda. Kom ihåg att testa olika ändringar och anpassa kampanjer i enlighet med dina mål.

Ta kontroll över din kampanj genom att använda Performance Planner och dra nytta av dess förmåga att förutsäga prestanda och ge rekommendationer för att optimera kampanjinställningar.

Här är några tips för att maximera resultatet med Performance Planner i Google Ads:

 1. Analysera tidigare prestationer: Granska och analysera tidigare kampanjprestationer för att få en bättre förståelse för vad som har fungerat bra och vad som kan förbättras.
 2. Sätt realistiska mål: Baserat på din analys av tidigare prestationer, sätt upp realistiska mål för vad du vill uppnå med Performance Planner. Det kan vara att öka konverteringar, förbättra klickfrekvensen eller minska kostnaderna.

Maximera dina resultat med Performance Planner i Google Ads genom att följa dessa tips.

För att optimera dina kampanjer och maximera den övergripande prestandan, överväg följande nyckeltal och förslag.

 • Först väljer du kampanjer med liknande mål att inkludera i din plan för att maximera effektiviteten.
 • Ladda ner resultaten och implementera ändringar genom Google Ads Editor för maximal påverkan.
 • Kom ihåg att prognoser är vägledning, inte garantier, och blir mer precisa när du närmar dig prognosperioden.
 • Testa olika ändringar för att förstå hur prognoser genereras och se till att kampanjer i planen har liknande mål.
 • Slutligen, samarbeta med en PPC-annonseringsbyrå för att dra nytta av deras expertis och optimera dina kampanjer för bättre resultat.

Slutsats

Sammanfattningsvis är Performance Planner i Google Ads ett kraftfullt verktyg som kan optimera din annonseringsbudget på ett betydande sätt. Genom att justera din budget och omedelbart se effekten på konverteringar och kostnad per förvärv kan du fatta informerade beslut för att förbättra effektiviteten i dina kampanjer.

Med sina insikter och förslag gör Performance Planner det möjligt för dig att förutsäga prestandan i din kampanj och maximera dina resultat.

Tveka inte att använda detta verktyg och ta dina annonseringsinsatser till nästa nivå.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte