Reddit ads

Nybörjarguide: Hur skapar du Reddit-annonser som konverterar?

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

Letar du efter att öka försäljningen i din onlinebutik?

I denna nybörjarguide kommer vi att visa dig exakt hur du skapar Reddit-annonser som konverterar som galna. Från att förstå grunderna till att behärska annonseringens riktning och kreativa strategier, vi har dig täckt.

Så om du är redo att dra nytta av Reddit-annonseringens kraft och ta ditt företag till nya höjder, fortsätt läsa. Tro oss, du vill inte missa denna spelväxlande möjlighet.

Huvudsakliga punkter eller slutsatser

 • Reddit erbjuder fördelar för sociala medier-annonsörer, inklusive ett brett utbud av nischpublik, hög användarinteraktion och lägre kostnader jämfört med andra plattformar.
 • För att komma igång med annonsering på Reddit behöver du bara en e-postadress och ett kreditkort. Skapa ett Reddit-konto och lägg till en betalningsmetod på ads.reddit.com.
 • Reddit erbjuder tre huvudsakliga målgruppsalternativ: Intressen, Communities och Anpassade målgrupper. Annonsörer kan rikta in sig baserat på uppfattade intressen, specifika subreddits eller använda beteende- och första parts-data.
 • Det finns två annonsplaceringar på Reddit: Feed och Conversations. Annonsörer kan välja mellan fyra olika annonskreativa typer: Textannonser, Bildannonser, Videoannonser och Galleriannonser. Kampanjer kan optimeras baserat på initiala resultat, och en bredare målgruppsinriktning kan vara fördelaktig på grund av låga och förutsägbara kostnader.

Förståelse för grundläggande principer för Reddit-annonsering

Om du är ny inom Reddit-annonsering är det viktigt att förstå grunderna för att framgångsrikt navigera på denna unika sociala medieplattform. Reddit-annonsering, även känd som Reddit-marknadsföring, fungerar inom en community-baserad struktur.

Subreddits utgör ryggraden i Reddit och tillåter användare att samlas kring specifika ämnen. Dessa communityn kan variera från breda ämnen som världsnyheter till nischintressen som bin i höga hattar. Användare kan publicera olika typer av innehåll, såsom bilder, videor och text, som kan röstas upp eller ner för synlighet.

Att förstå hur subreddits fungerar och hur användare engagerar sig i dem är nyckeln till att effektivt utnyttja Reddit-annonsering. Bli bekant med dessa grundläggande principer för att skapa framgångsrika annonskampanjer på Reddit.

Fördelar med att annonsera på Reddit

Nu när du förstår grunderna i Reddit-annonsering är det dags att utforska fördelarna med att annonsera på denna unika sociala medieplattform.

Här är några viktiga fördelar med att annonsera på Reddit:

 • Rikta in sig på nischade målgrupper: Med över 3 miljoner aktiva subreddits kan du nå specifika communityn och rikta in dig på målgrupper baserat på deras intressen.
 • Högt engagerade användare: Användare på Reddit spenderar i genomsnitt 34 minuter dagligen på plattformen, vilket ger gott om möjlighet till exponering och engagemang med dina annonser.
 • Kostnadseffektiv annonsering: Jämfört med andra sociala annonsnätverk tenderar annonsering på Reddit att ha lägre kostnader, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för att nå din målgrupp.

Hur man kommer igång med Reddit-annonsering

Är du redo att dyka in i Reddit-annonsering? Att komma igång är enkelt. Allt du behöver är en e-postadress och ett kreditkort. Skapa ett Reddit-konto med din e-postadress eller med ett befintligt Apple- eller Google-konto.

När du har en aktiv betalningsmetod kan du besöka ads.reddit.com för att lägga till den i ditt annonskonto.

Reddit’s kampanjstruktur inkluderar Kampanj, Annonsgrupp och Annons.

När det gäller att rikta in dig på din målgrupp erbjuder Reddit tre huvudsakliga alternativ: Intressen, Gemenskaper och Anpassade målgrupper. Du kan välja att rikta in dig baserat på uppfattade intressen, användare som har interagerat med specifika subreddits eller genom att använda beteende- och first-party-data.

Reddit har två annonsplatser: Flöde och Konversationer. Annonsplacering i flödet visar annonser för användare som bläddrar genom sina startsidor, populära flöden och subreddits, medan annonsplacering i konversationer visar annonser för användare som engagerar sig i en specifik post.

Du kan fördela budgetar på livstids- eller daglig basis och ställa in maximala bud för dina kampanjer.

Reddit erbjuder fyra huvudsakliga annonskreativa typer: Textannonser, Bildannonser, Videoannonser och Galleriannonser (Karusell).

Ta hänsyn till kampanjens längd och låt Reddit optimera baserat på inledande resultat.

Målgruppsalternativ för Reddit-annonser

För att effektivt nå din målgrupp på Reddit har du tre huvudsakliga alternativ: Intressen, Communityn och Anpassade målgrupper.

 • Intresseinriktning gör det möjligt att nå användare baserat på deras uppfattade intressen. Detta alternativ är användbart för att nå en bredare publik som kan vara intresserad av din produkt eller tjänst.
 • Communityinriktning gör det möjligt att rikta in sig på användare som har interagerat med specifika subreddits. Detta alternativ är bra för att nå nischade målgrupper som redan är engagerade i diskussioner relaterade till din bransch eller ämne.
 • Inriktning på anpassad målgrupp gör det möjligt att använda beteende- och first-party-data, som kundlistor och webbplatsretargeting, för att rikta in sig på specifika individer. Detta alternativ är fördelaktigt för att nå en mycket riktad publik som redan kan vara bekant med ditt varumärke.

Annonsplaceringar, leverans och kreativa alternativ

När det gäller att köra framgångsrika Reddit-annonser är det avgörande att förstå de olika annonsplaceringarna, leveransalternativen och kreativa valen. Reddit erbjuder två huvudsakliga annonsplaceringar: Feed och Conversations. Feed-placering visar annonser för användare som bläddrar i sina Hem-flöden, Populära-flöden och subreddits, medan Conversations-placering visar annonser för användare som engagerar sig i en specifik post. Budgetar kan fördelas på livstids- eller daglig basis och köras kontinuerligt eller under en bestämd tidsperiod. Annonsörer måste ange maximala CPM-, CPC- eller CPV-bud för sina kampanjer. När det gäller kreativa alternativ erbjuder Reddit fyra huvudsakliga annonstyper: Textannonser, Bildannonser, Videoannonser och Galleriannonser (Karusell). Annonsörer bör ta hänsyn till kampanjens varaktighet och låta Reddit optimera baserat på initiala resultat. Att rikta in sig på ett bredare spektrum kan vara fördelaktigt på Reddit på grund av dess låga och förutsägbara CPM:er och CPC:er.

Placering Beskrivning
Feed Visar annonser i användarnas Hem-flöden, Populära-flöden och subreddits
Conversations Visar annonser för användare som engagerar sig i en specifik post

Maximera försäljningen med Reddit-annonser

Maximera din försäljningspotential med Reddit Ads genom att implementera effektiva strategier och riktningstekniker. Här är tre nyckelsätt att maximera försäljningen med Reddit Ads:

 • Rikta in dig på nischgemenskaper: Reddit erbjuder över 3 miljoner aktiva subreddits, vilket gör att du kan nå högt engagerade målgrupper inom specifika segment. Genom att rikta in dig på gemenskaper som är i linje med din produkt eller tjänst kan du kommunicera med personer som är mer benägna att bli kunder.
 • Erbjuda exklusiva kampanjer: Ge omedelbart värde till Reddit-gemenskapen genom att erbjuda exklusiva rabatter eller kampanjer. Detta uppmuntrar inte bara engagemang, utan ger också användare incitament att göra ett köp.
 • Interagera med din publik: Tillåt kommentarer på din annons och interagera aktivt med tittare. Svara på frågor, ta itu med bekymmer och ge ytterligare information för att bygga förtroende och trovärdighet. Genom att aktivt delta i konversationer kan du öka sannolikheten att konvertera potentiella kunder till faktiska försäljningar.

Bästa praxis för framgångsrika Reddit-annonser

Genom att implementera bästa praxis kan du effektivt optimera dina Reddit-annonser för framgång och konvertering. Här är några viktiga tips att följa:

 1. Målgrupp: Definiera din målgrupp genom intressen, communityn och mer. Detta hjälper dig att nå rätt personer som är mest troliga att vara intresserade av din produkt eller tjänst.
 2. Kreativitet: Förmedla ett tydligt värdeförslag i din annonskopia. Testa längre rubriker, använd kulturella referenser och humor, och se till att ha en komplett berättelse som engagerar målgruppen.
 3. Hantering: Följ viktiga mätvärden som visningar, klick, spenderat belopp, eCPM, CTR och CPC. Detta hjälper dig att analysera prestandan för dina annonser och göra nödvändiga justeringar för bättre resultat.

Reddit-marknadsföringsetikett och riktlinjer

Nu ska vi utforska det viktiga ämnet Reddit-marknadsföringsetikett och riktlinjer för att säkerställa att dina annonseringsinsatser på plattformen överensstämmer med gemenskapens förväntningar och regler.

När du annonserar på Reddit är det viktigt att bekanta dig med plattformens riktlinjer och regler, samt dess huvudregler som kallas Reddiquette. Kom ihåg att Reddit-användare letar efter svar eller underhållning, så det är viktigt att undvika alltför reklamartat material och istället söka idéer som att publicera undersökningsresultat eller skapa subreddits kring ditt varumärke.

Utöver det, se till att dina annonser ser professionella ut, är kortfattade och detaljerade, och begränsa användningen av emojis och symboler.

Slutligen, se till att dina annonser korrekt representerar din produkt eller tjänst och undvik vilseledande eller clickbait-taktiker.

Policies för Reddit-annonsers stil och kvalitet

När du skapar Reddit-annonser är det viktigt att följa plattformens riktlinjer för annonsstil och kvalitet. För att säkerställa att dina annonser uppfyller standarden, här är några viktiga punkter att ha i åtanke:

 • Kontrollera annonserna för stavfel och använd korrekt grammatik.
 • Begränsa användningen av versaler till 50% eller mindre.
 • Använd högkvalitativa bilder och rikta in icke-engelska annonser på rätt sätt.

Vanliga frågor

Vad är några exempel på framgångsrika Reddit-annonser?

Några exempel på framgångsrika Reddit-annonser inkluderar Tushy, Ally Bank, Simple Health, Duracell och andra. De använde sig av Reddits unika språk, riktade specifika målgrupper och levererade övertygande innehåll för att öka försäljning och engagemang.

Hur kan jag maximera försäljningen med Reddit-annonser?

För att maximera försäljningen med Reddit-annonser, rikta in dig på nischgemenskaper, ge omedelbart värde, engagera dig med tittare och använd Reddit som en kundundersökningsverktyg. Testa olika kreativa element, följ prestandamätvärden och följ Reddit’s annonseringspolicy. Det är också viktigt att ha med Reddit Pixeln.

Vilka är målgruppsalternativen för Reddit-annonser?

För att rikta dina Reddit-annonser har du tre alternativ: Intressen, Samhällen och Anpassade målgrupper. Intressen riktar in sig på målgruppen baserat på deras upplevda intressen, medan Samhällen riktar in sig på användare som har interagerat med specifika subreddits. Anpassade målgrupper använder beteendemässiga och förstahanddata.

Vilka är fördelarna med att annonsera på Reddit?

Att annonsera på Reddit erbjuder fördelar såsom att rikta sig mot nischade målgrupper, engagera den 18-35 åriga demografin och lägre kostnader jämfört med andra plattformar. Det är ett utmärkt sätt att öka exponeringen, ansluta med specifika communityn och öka försäljningen.

Vilka är de bästa metoderna för framgångsrika Reddit-annonser?

För att skapa framgångsrika Reddit-annonser, definiera din målgrupp, förmedla ett tydligt värdeförslag, följ upp mätvärden och engagera dig med tittarna. Testa längre rubriker, humor och kulturella referenser. Använd Reddit som en forskningsverktyg för att hitta relevanta subreddits.

Hur viktigt är det att ha med rätt språk till rätt marknad på Reddit annonser?

Det är väldigt viktigt att ha rätt språk till rätt marknad. Behöver du hjälp med översättning från norska till svenska så tveka inte att ta kontakt med en kunnig person och översättare så att det blir rätt.

 

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder Reddit-annonsering en kraftfull plattform för att öka konverteringar och stärka ditt företag. Med sina unika riktningsoptioner, annonsplaceringar och kreativa alternativ kan du effektivt nå din målgrupp.

Genom att följa bästa praxis, såsom att skapa engagerande och relevanta annonser, kan du öka dina chanser till framgång. Kom ihåg att följa Reddit’s etikett och policyriktlinjer för att säkerställa att dina annonser välkomnas av communityn.

Börja utnyttja potentialen hos Reddit-annonsering och ta dina marknadsföringsinsatser till nya höjder.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte