Google merchant center problem

Åtgärda Google merchant Center problem: Webbplatsen eller onlinebutiken behöver förbättras

Alexis Piippo
Alexis Piippo

Innehållsförteckning

Genom att följa dessa steg kan du förbättra din onlinebutiks chanser att framgångsrikt synas i Google Merchant Center.

Google Merchant Center är ett kraftfullt verktyg för e-handlare som vill synas i Googles shoppingannonser. Att få dina produkter listade och synliga för konsumenter kan dock komma med sin beskärda del av utmaningar, särskilt när det gäller konfigurations- och policyproblem som påverkar alla produkter. Låt oss utforska hur du kan tackla just “Google merchant Center problem: Webbplatsen eller onlinebutiken behöver förbättras” som är vanlig förekommande problem för svenska ehandlare.

Webbplatsen eller onlinebutiken behöver förbättras

Matcha Domännamn med Affärsnamn

Din onlinebutik bör ha en URL som tydligt reflekterar ditt affärsnamn. Detta hjälper inte bara Google att identifiera din butik som en legitim verksamhet, men det stärker också ditt varumärkes trovärdighet hos kunderna.

Undvik Brutna Länkar

Brutna länkar skapar en dålig användarupplevelse och kan skada din SEO-ranking. Se till att alla länkar på din webbplats är aktiva och leder till relevanta sidor. Använd verktyg som Broken Link Checker för att identifiera och åtgärda dessa problem.

Rengör Platsbilder och Texter

Innehåll av hög kvalitet är nyckeln till en framgångsrik SEO-strategi. Din webbplats får inte innehålla platshållarbilder eller texter. Se till att alla produktbilder är av hög upplösning och korrekt representerar artikeln, och att produktbeskrivningarna är informativa och unika.

Produktinformation behöver stämma överens med uppgifter i produktdatan

Produktinformation och kategorier måste matcha de uppgifter du angivit i din produktdata. Inkonsistenser kan leda till förvirring för kunderna och minska din synlighet i sökresultaten.

Fullständig och Transparent Produktinformation

Var tydlig och transparent med produktinformationen. Detta inkluderar pris, tillgänglighet, fraktkostnader, och returpolicy. Fullständig information inte bara uppfyller Googles krav, utan det bygger också förtroende hos dina kunder.

Policy för Redaktionellt och Professionellt Innehåll

Google kräver att din webbplats uppfyller vissa standarder för redaktionellt och professionellt innehåll. Detta innebär att innehållet ska vara välstrukturerat, fritt från grammatiska fel, och relevant för användarna.

Sammanfattning och Checklista

Avslutningsvis är det viktigt att du kontinuerligt övervakar och uppdaterar din webbplats och produktinformation för att säkerställa att de uppfyller Googles policyer. Här är en snabbchecklista:

  1. Kontrollera att webbplatsen är fullt fungerande utan brutna länkar.
  2. Uppdatera all kontakt- och företagsinformation så att den är korrekt och lättförståelig.
  3. Se över retur- och återbetalningspolicyerna för att de ska vara tydliga och lätta att hitta.
  4. Säkerställ att all produktinformation är korrekt, unik och relevant.
  5. Undvik generiska platshållartexter och säkerställ att innehållet är specifikt för dina produkter och tjänster.
  6. Om problem uppstår, läs Googles riktlinjer, uppdatera det nödvändiga och begär en granskning.

Avslutning

Genom att följa dessa steg kan du förbättra din webbplats eller onlinebutik, inte bara för att möta Googles riktlinjer utan också för att erbjuda en bättre upplevelse för dina kunder. Kom ihåg att SEO & SEM är en pågående process. Det kräver regelbunden översyn och anpassning för att hålla jämna steg med både Googles algoritmer och kundernas förväntningar.

Har du frågor om hur du optimerar din onlinebutik eller behöver hjälp med att navigera i Google Merchant Centers riktlinjer? Kontakta en SEO-expert som kan ge dig skräddarsydda råd för just din verksamhet.

Om Författaren:

Alexis Piippo
Alexis Piippo

E-handels- & Marknadsföringskonsult

Jag har skapat innovativa lösningar som optimerar e-handelsförsäljning och förbättrar digitalt engagemang innan min examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2013. Som grundare av Karlex (2013-2019), och drivande kraft bakom tropSe (2016), brinner jag för att omvandla idéer till verklighet genom SEO, SEM och omfattande digitala strategier. Min filosofi är ‘innovation genom handling’, vilket speglas i mitt arbete med att maximera våra kunders närvaro online.

Mitt engagemang för digital marknadsföring och e-handel har lett mig till framgångar inom både produktlansering, konverteringsoptimering och varumärkesbyggande. Jag värderar skarp analytisk insikt kombinerat med kreativitet och praktiskt genomförande.

Följ mig för branschnyheter, tips & tricks och insikter som jag delar genom mina regelbundna inlägg på bloggen.

Kul att ha dig här!

gammal man som läser google sökmotor nyheter
SEO
Alexis Piippo

Google Sök Nyheter: Mars 2024

Spännande förändringar i Google News-algoritmen väntar, vilket kommer påverka hur din webbplats rankas – fortsätt läsa för att upptäcka vad det innebär för dig!

Kontakta mig

Välkommen till min blogg! Här delar jag min passion för digital marknadsföring och nycklar till framgång i den digitala världen.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av att anlita mig som konsult.

Boka ett kostnadsfritt möte